Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkenes lette

Stekt skrei med sautert kål og cottage cheese

Sentralen-sjefens oppskrifter på sunne fristelser

Slik lager du stekt skrei med sautert kål og cottage cheese

-
+

Stekt skrei med sautert kål og cottage cheese

  • 300 g skrei (eller annen fisk i sesong)
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ss smør
  • 4 kvister timian
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pakke svartkål
  • 200 g feve- eller edmamebønner
  • 50 g rognkjeksrogn
  • 1 potte gressløk
  • 250 g cottage cheese

Slik gjør du:

  • Salt fisken i 10–20 minutter før steking.
  • Ha olje i pannen. Når det ryker litt, legges fisken oppi sammen hvitløk og timian. Ikke vend før det har dannet seg en skikkelig gyllen stekeskorpe. Da har du smør i pannen og lar det brune seg litt. Snu fisken, hold pannen skrått og bruk en skje til å øse sausen over fisken et par ganger. Skru av varmen og la det hele trekke.
  • Om dette gjøres riktig, kan smøres brukes igjen til å steke svartkålen med litt salt. Tilsett bønnene cirka ett minutt før kålen er ferdig.
  • Kutt gressløken og bland med rogn og cottage cheese til topping. Smak til med salt og pepper.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk