Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkeskolen

Eggerøre

Oppskrift på eggerøre av Even Ramsvik

Oppskrift på eggerøre av Even Ramsvik

-
+

Ingredienser

  • 4.00 stk egg
  • 4.00 stk vann
  • 2.00 ss usaltet smør
  • litt salt

Eggerøren er best varm, nylaget, kremete og luftig. Hemmeligheten er god tid og indirekte varme.

SLIK GJØR DU

Får du tak i gode, økologiske egg, er det best. Kvalitetsegg kjennetegnes av en stor plomme.

 

Ved hjelp av stavmikseren blir du kvitt tråder fra eggene. Ha i salt og vann før du kjører.

 

Ha smør i en rund bolle, og tilsett eggeblandingen. Sett bollen over et vannbad (oppunder kokepunktet) og rør. Det er indirekte varme som fører til en perfekt kremet eggerøre. Først skal smøret og egget emulgere.

 

Nå er det bare visping som gjelder. Så snart eggene viser tegn til å stivne langs kantene, vispes det bare inn i røren igjen. Prosessen tar ti til tolv minutter med kontinuerlig visping. Temperaturen må ikke komme over 90 grader.

 

Den ferdige eggerøren er kremaktig og luftig, smaken er ren og dyp.

 

BAKT EGG

Når egget bakes over lang tid i stedet for å kokes, blir plommen seig uten at den stivner, hviten blir geléaktig. Smaken blir mer intens.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner