Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkeskolen

Eggerøre

Oppskrift på eggerøre av Even Ramsvik

-
+

Ingredienser

  • 4.00 stk egg
  • 4.00 stk vann
  • 2.00 ss usaltet smør
  • litt salt

Eggerøren er best varm, nylaget, kremete og luftig. Hemmeligheten er god tid og indirekte varme.

SLIK GJØR DU

Får du tak i gode, økologiske egg, er det best. Kvalitetsegg kjennetegnes av en stor plomme.

 

Ved hjelp av stavmikseren blir du kvitt tråder fra eggene. Ha i salt og vann før du kjører.

 

Ha smør i en rund bolle, og tilsett eggeblandingen. Sett bollen over et vannbad (oppunder kokepunktet) og rør. Det er indirekte varme som fører til en perfekt kremet eggerøre. Først skal smøret og egget emulgere.

 

Nå er det bare visping som gjelder. Så snart eggene viser tegn til å stivne langs kantene, vispes det bare inn i røren igjen. Prosessen tar ti til tolv minutter med kontinuerlig visping. Temperaturen må ikke komme over 90 grader.

 

Den ferdige eggerøren er kremaktig og luftig, smaken er ren og dyp.

 

BAKT EGG

Når egget bakes over lang tid i stedet for å kokes, blir plommen seig uten at den stivner, hviten blir geléaktig. Smaken blir mer intens.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk