Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkeskolen

Steke en T-benstek

Oppskrift på å steke en t-benstek av Even Ramsvik

Oppskrift på å steke en t-benstek av Even Ramsvik

-
+

Ingredienser

  • frisk timian
  • frisk laurbær
  • nøytral olje
  • 0.50 sitron
  • litt salt og pepper
  • 1.00 stk t-benstek
  • litt hvitløk
  • noe smør

Mør som smør, saftig og med masse ekstra smak fra benet.

SLIK GJØR DU

Smør overflaten først med litt nøytral olje, så saltet fester seg.

 

Bruk varm panne – maks temperatur – med litt olje. Snu det flere ganger til det har fått god brunfarge. Det skal ikke rekke å bli varmt inni.

 

Ha smør, hvitløk og urter i pannen, og øs kjøttet flere ganger så det tar til seg god smak. Pepre kjøttet. Ha over på et stekebrett med smør, urter og hvitløk.

 

Stikk et steketermometer i det tykkeste på ytrefileten, helt inntil benet. Sett T-bensteken i ovnen på 160 grader. Nå skal det steke videre til temperaturen viser 42 grader. Da må kjøttet ut.

 

La kjøttet hvile på benken med steketermometeret i til temperaturen viser 53 grader for medium kjøtt.

 

Trim vekk fett og harde kanter. Skjær ut hele indrefileten. Still steken på høykant og skjær ut ved å følge ytrefileten hele veien langs benet. Skjær deretter både ytre- og indrefileten i passe lubne skiver. Nå skal kjøttet være lekkert rosa og saftig innvendig, og ha fristende brun stekeskorpe utenpå.

SERVERING

Server på fat med kjøttet pent dandert rundt benet. Noen vil kanskje gnage det til slutt. De bakte hvitløksbåtene er fristende tilbehør, pluss en båt sitron til å klemme over kjøttet. En god, grønn salat, eller en tomatsalat passer godt ved siden av. Kjøttet er måltidet. Poteter trengs normalt ikke.