Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kokkeskolen

Fast og fyldig ravioli

Oppskrift på fast og fyldig ravioli av Even Ramsvik

Oppskrift på fast og fyldig ravioli av Even Ramsvik

-
+

Ingredienser

  • 4.00 stk hele egg
  • 2.00 ts salt
  • 6.00 stk eggeplommer
  • 500.00 g mel
  • 1.00 ss olivenolje
  • 1.00 ss vann

Pasta til ravioli må være gul og elastisk, og putene må være stramme og fyldige.

SLIK GJØR DU

Ha egg, mel, salt og olje i en kjøkkenmaskin med skjæreblad.

 

Deigen skal «pulses» raskt sammen til det dannes store smuler, som gryn.

 

Deigsmulene skal samles og pakkes godt sammen i tett plastfolie. Har du vakuumeringsmaskin, bruk den. La hville kjølig minst tre timer.

 

Pastadeigen må ha fem–seks runder gjennom pastamaskinen. Flakene skal kjennes myke og elastiske å jobbe med – ikke våte og ikke tørre.

 

Legg fyllet med teskje i passende små hauger på det ene pastaflaket. Pensle kanten lett med vann. Det andre flaket legges på toppen, og deigen tettes godt rundt.

 

Bruk gjerne pastaring for å klemme puten tett sammen. Kutt puten av med en større ring, så du får kant på raviolien. Nå skal putene kokes i saltet vann i fire–fem minutter. La dem koke det siste minuttet i buljongen som står klar.

SERVERING

En god buljong av kraft venter på putene. Lag nok puter, så alle kan spise seg mette.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner