Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkeskolen

Fast og fyldig ravioli

Oppskrift på fast og fyldig ravioli av Even Ramsvik

Oppskrift på fast og fyldig ravioli av Even Ramsvik

-
+

Ingredienser

  • 4.00 stk hele egg
  • 2.00 ts salt
  • 6.00 stk eggeplommer
  • 500.00 g mel
  • 1.00 ss olivenolje
  • 1.00 ss vann

Pasta til ravioli må være gul og elastisk, og putene må være stramme og fyldige.

SLIK GJØR DU

Ha egg, mel, salt og olje i en kjøkkenmaskin med skjæreblad.

 

Deigen skal «pulses» raskt sammen til det dannes store smuler, som gryn.

 

Deigsmulene skal samles og pakkes godt sammen i tett plastfolie. Har du vakuumeringsmaskin, bruk den. La hville kjølig minst tre timer.

 

Pastadeigen må ha fem–seks runder gjennom pastamaskinen. Flakene skal kjennes myke og elastiske å jobbe med – ikke våte og ikke tørre.

 

Legg fyllet med teskje i passende små hauger på det ene pastaflaket. Pensle kanten lett med vann. Det andre flaket legges på toppen, og deigen tettes godt rundt.

 

Bruk gjerne pastaring for å klemme puten tett sammen. Kutt puten av med en større ring, så du får kant på raviolien. Nå skal putene kokes i saltet vann i fire–fem minutter. La dem koke det siste minuttet i buljongen som står klar.

SERVERING

En god buljong av kraft venter på putene. Lag nok puter, så alle kan spise seg mette.