Pasta til ravioli må være gul og elastisk, og putene må være stramme og fyldige.
SLIK GJØR DU
Ha egg, mel, salt og olje i en kjøkkenmaskin med skjæreblad.
Deigen skal «pulses» raskt sammen til det dannes store smuler, som gryn.
Deigsmulene skal samles og pakkes godt sammen i tett plastfolie. Har du vakuumeringsmaskin, bruk den. La hville kjølig minst tre timer.
Pastadeigen må ha fem–seks runder gjennom pastamaskinen. Flakene skal kjennes myke og elastiske å jobbe med – ikke våte og ikke tørre.
Legg fyllet med teskje i passende små hauger på det ene pastaflaket. Pensle kanten lett med vann. Det andre flaket legges på toppen, og deigen tettes godt rundt.
Bruk gjerne pastaring for å klemme puten tett sammen. Kutt puten av med en større ring, så du får kant på raviolien. Nå skal putene kokes i saltet vann i fire–fem minutter. La dem koke det siste minuttet i buljongen som står klar.
SERVERING
En god buljong av kraft venter på putene. Lag nok puter, så alle kan spise seg mette.