Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkeskolen

Kyllingvinger med en stygt god saus

Oppskrift på kyllingvinger og saus av Even Ramsvik

Oppskrift på kyllingvinger og saus av Even Ramsvik

-
+

Ingredienser

  • 30.00 stk kyllingvinger
  • 1.50 dl hvitvin
  • 8.00 stk sjalottløk
  • 2.00 stk hele hvitløk
  • 1.00 neve timian
  • 4.00 dl usaltet kyllingkraft

Kokkesauser er ofte blanke, tunge og klare. Even Ramsvik liker sausen lett, kompleks og litt stygg, laget på kyllingvinger.

SLIK GJØR DU

Kyllingvingene stekes i langpanne i ovnen på et bakepapir. Ha i litt smør, som du senere bruker til å piske inn i sausen. La stå en time på 160 grader.

 

Sjalottløk og hvitløk grovhakkes og brunes i en panne, på grensen til brent – for å gi farge til sausen. Legg i en neve med friske timiankvister.

 

Knusktørr, syrlig hvitvin helles i pannen. La den koke nesten helt inn, så du bare har aromaen og ikke noe råsmak igjen.

 

Nå skal kyllingvingene og kyllingkraften i. De stekte kyllingvingene er de som stapper sausen med smak og tykner den.

 

Nå skal sausen få småputre i tre timer så all smak trekkes ut av vingene. Det kan bli nødvendig å etterfylle med vann, så den ikke får koke inn for mye. Du er ute etter smaken, og kjenner når den er fyldig nok. Tykkelsen kan du regulere med maisenna dersom om du synes den virker for tynn.

 

Når du er fornøyd med smaken, siler du sausen. Pisk inn smør/stekesjy fra bruningen, eller tilsett smør som er brunet. Smak til med salt og pepper, og litt sitron eller balsamico for syre.

Se viner som passer til:

Fugl i Vindatabasen