Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Konfekt med eggelikør

Slik lager du perfekt julekonfekt

Konfekt med eggelikør av Sverre Sætre

-
+

Konfekt med eggelikør

  • 250.00 g hvit sjokolade
  • 0.75 dl kremfløte
  • 10.00 g glukose
  • 25.00 g smør, romtemperert
  • 3.00 ss eggelikør
  • 300.00 g temperert mørk sjokolade til dypping

Nok til cirka 40 biter

Finhakk sjokoladen og smelt den i et vannbad.

Kok opp kremfløte og glukose, tøm over sjokoladen og rør til en glatt masse. Start med å røre i midten av bollen i små sirkler med en slikkepott. Blir ikke massen glatt og smidig, kjør den litt med stavmikser eller i foodprosessor.

Avkjøl massen til 34 ºC.

Rør inn romtemperert smør og eggelikør.

Tøm massen i en form med bakepapir slik at den blir én centimeter tykk.

Sett massen til avkjøling natten over (12–16 ºC). Ta massen ut av formen og kutt i firkanter på 2,52,5 cm med en skarp kniv. Varm kniven litt i varmt vann og tørk den, så er det enklere å kutte konfekten.

Dypp firkantene i temperert mørk sjokolade og sett dem på en overheadfolie eller en glatt flate som for eksempel plastfolie strukket stramt over en fjøl.

Man kan også kjøpe folie som er silketrykt med kakaofett og farge, som bitene legges på.

Sett bitene ett minutt i kjøleskapet. Ta dem ut og la stå to timer på folien. Er sjokoladen bra temperert, blir den blank på siden som ligger mot plasten. Ved bruk av folie med silketrykk, vil silketrykket med farge sitte igjen på konfekten. Snu bitene.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk