Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Bakt flaskegresskar og fennikel

Slik bruker du kjøkkenhagens overflod

-
+

  • 1 stk stor fennikel
  • 1 stk lite flaskegresskar
  • 1 stk løk
  • 10-12 stk squashblomster
  • 80 g smør

Syltet løk

  • 3 dl vann
  • 50 g sukker
  • 80 g epleeddik
  • litt salt

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen på 175 grader
  • Brun smør i en kasserolle: Smelt smøret og forsett å «steke» det smeltede smøret mens du pisker ut boblene. Da smøret er brunt og har fått en nøtteaktig duft, setter du det til side slik at bunnfallet legger seg. Sil av bunnfallet før bruk.

Syltet løk:

  • Skrell løken og del i båter. Skrell ut ett og ett løklag, så du får mange båter. Kok opp syltelake og legg i løkbåtene. La trekke på lav varme i 10 minutter. Hvis du vil kan du deretter steke løkbåtene i tørr panne med kanten ned så de får en fin stekeskorpe rundt.
  • Skjær skiver av flaskegresskar, cirka 1 cm tykke. Pensle med hvitløkolje og ha på salt på begge sider. Legg dem på et brett og bak i ovnen i cirka 15 minutter, til de er møre. Skjær strimler av fennikel og stek dem møre i en kasserolle med litt av det brunede smøret. Ha på litt salt og pepper.
  • Sett samtidig på en liten kasserolle med 1 ss olivenolje på medium varme. Stek 12 squashblomster og tilsett litt salt.
  • Legg løk og fennikel på tallerkener. Ha på brunet smør. Pynt med litt fennikelgress og stekte squashblomster.