Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Cotechino med squash og grillede aprikoser

Slik bruker du kjøkkenhagens overflod

-
+

Cotechino med squash og grillede aprikoser

  • 12 stk skiver cotechino, cirka 1 cm tykke
  • 12 stk skiver squash, cirka 1 cm tykke
  • 6 stk modne aprikoser, delt i to
  • 4 ss ferske solbær
  • 1 stk fersk rødbete
  • litt sitronsaft og olivenolje

Hvitløksolje

  • 10 stk fedd hvitløk
  • 2 dl solsikkeolje

Cotechino er en italiensk pølse laget på restekjøtt fra svin. Du kan fint bytte den ut med en annen god pølse, som vossakorv, eller pulled pork.


Slik gjør du:

  • Fyr opp grillen i god tid. Del aprikosene i to og grill dem forsiktig sammen med squashen. Hold den klar. Pensle squashene med hvitløksolje (se oppskrift under). Ha på litt salt og pepper. Stek cotechino-skivene gylne på hver side i tørr panne. Legg squashskiver oppå pølseskivene, og topp med grillet aprikos. Skjær eller strimle tynne skiver av rødbeter. Vend dem med litt sitron og olivenolje. Legg på rødbetstrimlene/skivene og ferske solbær til slutt.

Hvitløksolje

  • Kjør 10 fedd hvitløk og 2 dl solsikkeolje med stavmikser til det er glatt. Oppbevares i kjøleskap.