Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Glasert lår av svin med stekte epler

-
+

Glasert lår av svin med stekte epler

  • 300 g lårstykke av svin (du kan også bruke filet eller lignende)
  • 2 ss smør, til kjøttet
  • 2 ss epler
  • 1 ss smør, til eplene
  • 2 stk gulbeter (til gulbete-puré)
  • 2 dl eplesider
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts xantan (fås på apotek eller helsekostbutikker)

Glaze til kjøttet

  • 5 stk nellikspiker
  • 1 ss pepperkorn
  • 0.5 ts kanel
  • 150 g sukker
  • 1 ss vann

Slik gjør du

  • Skrell og kutt gulbeter i passende terninger. Kok dem i sider og vann til de er helt møre. Sil av.
  • Kjør betene i en blender med xantan og salt i fem minutter. Xantan gjør at pureen blir elastisk og glatt heller enn «vannete» og kornete. Ha pureen tilbake i kasserollen.
  • Glaze: Kok alt til en seig karamell, cirka 110 grader.
  • Sett stekeovnen på 180 grader og begynn med å renskjære kjøtt fritt for sener og skinn. Gni kjøttet godt inn med salt og pepper. Stek det med litt olje i pannen. Tilsett smør og øs over godt med brunet smør mens du stadig snur på stykket slik at alle sider blir forseglet.
  • Glaser kjøttet med halvparten av glazen og ha det på et brett. Sett i ovnen. Stekes til kjernetemperatur på 60 grader, det tar mellom 15–20 min. Ta ut kjøttet, hell på resten av glazen og la hvile.
  • Mens kjøttbiten hviler varmer du forsiktig opp pureen på lav varme og starter på eplene. Skjær epler i en halv centimeter tykke skiver uten frø og kjerne. Stek dem i en stekepanne med litt olje og smør på begge sider til de blir gylne.
  • Skjær kjøtt i passende skiver og anrett maten pent med epler, puré, urter og blomster.