Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Mille feuille med honningkrem

– Dette er honningfest

-
+

Tertebunn:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 1 egg

Krem

  • 4 eggeplommer
  • 4 ss fløte
  • 2 plater gelatin
  • 100 g hvit sjokolade i biter
  • 30 g flytende sommerhonning
  • 2 dl pisket kremfløte

Slik gjør du:

  • Kjør mel, melis og smør raskt i en foodprosessor til blandingen er som store smuler, tilsett egg og stopp når den klumper seg. Kjevle ut deigen og stek den i press mellom to bakepapir og to
    stekebrett.
  • Avkjøl og kutt opp i avlange kakebiter/stenger.

Krem:

  • Pisk eggeplommer og fløte på lav varme i en kasserolle til varm eggedosis.
  • Bløt opp gelatin i kaldt vann. Ha oppbløtte gelatinplater og sjokoladebiter i den varme eggemassen/eggedosisen og rør til det er glatt. Vend inn pisket krem og avkjøl.
  • Da den er stivnet helt, pisk den opp og ha i sprøytepose.
  • Legg tertebunn og krem i lag med tertebunn øverst og ha honning på toppen. Hvis honningen er stiv, kan den varmes forsiktig til flytende.