Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Potetsalat

Oppskrift på burger med akevitt og østers

-
+

Potetsalat

  • 0.5 kg potet
  • 2 dl persillemajones
  • 2 ss finkuttet dill
  • 2 ss finkuttet løk
  • Salt og pepper

Persillemajones

  • 1 egg
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 1 neve fersk persille
  • 3 dl solsikkeolje

Slik gjør du:

  • Kok potetene helt møre og sett til avkjøling.

Persillemajones:

  • Ha eggene i en liten bolle eller lignende med sammen med alle ingredienser utenom oljen.
  • Kjør blandingen med stavmikser til det er helt grønn og jevn masse uten biter fra persillen.
  • Tilsett oljen i en tynn stråle mens du kjører med stavmikser til det tykner
  • Kutt de avkjølte potetene i passende biter. Bland alt godt sammen, pynt gjerne med urter og spiselige blomster.