Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kongsemner

Speltbrød med honning

– Dette er honningfest

-
+

Speltbrød med honning

  • 5 dl vann
  • 1 dl olivenolje
  • 15 g salt
  • 20 g honning
  • 25 g fersk gjær
  • 7.5 dl siktet speltmel

Slik gjør du:

  • Ha fingervarmt vann og olje i en bakebolle med eltekrok. Bland inn salt og smuldre inn gjæren. Rør ut alle klumper med hendene, og tilsett deretter honning.
  • Kjør maskinen sakte mens du sper inn mel litt etter litt. La den gå i ett kvarter, til deigen blir god og elastisk. Ha den over i en gryte kledd med bakepapir og la den stå under lokk til heving i cirka 30 minutter.
  • Stek brødet først i 15 minutter på 220 grader. Senk deretter temperaturen til 200 og stek i 15 minutter til.
  • Avkjøles på rist. Pass på at det er godt avkjølt før du begynner å skjære i det.