Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Cuptail

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong

Oppskrift på cuptail

-
+

Cuptail

  • 3 dl knokebuljong
  • 2 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 stk eggeplomme
  • 4 cl whisky (valgfritt)
  • brent purre (kun det grønne)
  • flaksalt og svart pepper

Slik gjør du

  • Skyll det grønne på purren fri for jord og bøss. Spre utover et stekebrett og stek i ovn på 180 grader til alt er tørt og mørkt i fargen. Knus i en morter med litt flaksalt og sil gjennom melsil.
  • Kok buljong og fløte i fem minutter. Trekk kjelen til side, ha i sennep og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
  • Tilsett smør og eggeplommer og bruk en stavmikser til å blande cuptailen. Hell i en kopp, ha i whisky om du vil, og topp med litt fint revet trøffel og/eller brent purre.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk