Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Cuptail

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong
Oppskrift på cuptail

Oppskrift på cuptail

-
+

Cuptail

  • 3 dl knokebuljong
  • 2 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 stk eggeplomme
  • 4 cl whisky (valgfritt)
  • brent purre (kun det grønne)
  • flaksalt og svart pepper

Slik gjør du

  • Skyll det grønne på purren fri for jord og bøss. Spre utover et stekebrett og stek i ovn på 180 grader til alt er tørt og mørkt i fargen. Knus i en morter med litt flaksalt og sil gjennom melsil.
  • Kok buljong og fløte i fem minutter. Trekk kjelen til side, ha i sennep og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
  • Tilsett smør og eggeplommer og bruk en stavmikser til å blande cuptailen. Hell i en kopp, ha i whisky om du vil, og topp med litt fint revet trøffel og/eller brent purre.