Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Cuptail

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong
Oppskrift på cuptail

Oppskrift på cuptail

-
+

Cuptail

  • 3 dl knokebuljong
  • 2 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 stk eggeplomme
  • 4 cl whisky (valgfritt)
  • brent purre (kun det grønne)
  • flaksalt og svart pepper

Slik gjør du

  • Skyll det grønne på purren fri for jord og bøss. Spre utover et stekebrett og stek i ovn på 180 grader til alt er tørt og mørkt i fargen. Knus i en morter med litt flaksalt og sil gjennom melsil.
  • Kok buljong og fløte i fem minutter. Trekk kjelen til side, ha i sennep og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
  • Tilsett smør og eggeplommer og bruk en stavmikser til å blande cuptailen. Hell i en kopp, ha i whisky om du vil, og topp med litt fint revet trøffel og/eller brent purre.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner