Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Deglasert lammepannesaus

Ny serie: Slik koker du den beste kraften

Slik lager du deglasert lammepannesaus

-
+

Deglasert lammepannesaus

  • 5 dl demi-glace
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 50 g sjy fra pannestekt lam
  • 0.5 stk grovhakket tomat
  • 1 kvast rosmarin eller lignende
  • 1 dl hvitvin
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Oksekraften tar til seg lammesmaken på briljant vis når den blandes med stekesjy etter pannesteking av lammekjøtt.
  • Stek lammekjøttet med hele hvitløksfedd med skall i en stekepanne. Når lammet er ferdigstekt, løftes det ut av pannen.
  • Hell hvitvin og tomat i pannen. Kok dette opp og tilsett demi-glace. Kok på lav varme til det begynner å tykne. Er det noe kjøttsaft på tallerkenen hvor lammet hviler, helles også dette i sausen.
  • Sil sausen over i en liten kjele. La hvitløksfeddene bli med videre. Ha i en kvast rosmarin og smak til med salt og pepper.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk