Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Gul ertesuppe med grønnkål

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong

Oppskrift på gul ertesuppe med grønnkål

-
+

Gul ertesuppe med grønnkål

  • 2 l knokebuljong
  • 300 g gule erter (bløtlagt over natten)
  • 2 stk løk
  • 400 g knutekål/kålrabi
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk persillerot
  • 750 g delt/revet knokekjøtt
  • 150 g grønnkål
  • salt og svart pepper

Slik gjør du

  • Hakk persillerot, gulrøtter og løk i terninger på opp til én centimeter.
  • Kok opp buljongen med grønnsaksterningene og de bløtlagte ertene. La dette koke rolig i 15 minutter før knutekålen og kjøttet tilsettes.
  • La trekke på kokepunktet uten å røre i kjelen, da vil buljongen bli uklar.
  • Tilsett biter av revet grønnkål og la småputre i fem minutter.
  • Smak til med nymalt pepper og muligens salt. Server varm.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk