Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Gul ertesuppe med grønnkål

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong
Oppskrift på gul ertesuppe med grønnkål

Oppskrift på gul ertesuppe med grønnkål

-
+

Gul ertesuppe med grønnkål

  • 2 l knokebuljong
  • 300 g gule erter (bløtlagt over natten)
  • 2 stk løk
  • 400 g knutekål/kålrabi
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk persillerot
  • 750 g delt/revet knokekjøtt
  • 150 g grønnkål
  • salt og svart pepper

Slik gjør du

  • Hakk persillerot, gulrøtter og løk i terninger på opp til én centimeter.
  • Kok opp buljongen med grønnsaksterningene og de bløtlagte ertene. La dette koke rolig i 15 minutter før knutekålen og kjøttet tilsettes.
  • La trekke på kokepunktet uten å røre i kjelen, da vil buljongen bli uklar.
  • Tilsett biter av revet grønnkål og la småputre i fem minutter.
  • Smak til med nymalt pepper og muligens salt. Server varm.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner