Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Gul ertesuppe med grønnkål

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong
Oppskrift på gul ertesuppe med grønnkål

Oppskrift på gul ertesuppe med grønnkål

-
+

Gul ertesuppe med grønnkål

  • 2 l knokebuljong
  • 300 g gule erter (bløtlagt over natten)
  • 2 stk løk
  • 400 g knutekål/kålrabi
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk persillerot
  • 750 g delt/revet knokekjøtt
  • 150 g grønnkål
  • salt og svart pepper

Slik gjør du

  • Hakk persillerot, gulrøtter og løk i terninger på opp til én centimeter.
  • Kok opp buljongen med grønnsaksterningene og de bløtlagte ertene. La dette koke rolig i 15 minutter før knutekålen og kjøttet tilsettes.
  • La trekke på kokepunktet uten å røre i kjelen, da vil buljongen bli uklar.
  • Tilsett biter av revet grønnkål og la småputre i fem minutter.
  • Smak til med nymalt pepper og muligens salt. Server varm.