Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Hønsefrikassé med dill og karamelliserte mandelpoteter

Slik lager du hønsebuljong

Oppskrift på hønsefrikassé med dill og karamelliserte mandelpoteter

-
+

Hønsefrikassé med dill og karamelliserte mandelpoteter

  • 600 g renset hønsekjøtt
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 2 stk løk
  • 4 kvist dill
  • 4 ss smør
  • 5 ss mel
  • 1 l hønsebuljong
  • 2 dl fløte
  • 1 ts eddik 7%
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 klype malt muskat
  • salt og pepper

Salte og søte mandelpoteter

  • 12 stk mandelpoteter
  • 75 g smør
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts mørk sirup

Slik gjør du

  • Skrell gulrot, persillerot og løk. Del i grove biter på to centimeter og kok dem møre i hønsebuljongen, cirka 15 minutter under lokk. Løft ut grønnsakene ut og la dem ligge sammen med det rensede hønsekjøttet til de skal blandes inn i velouté-sausen til slutt.
  • Velouté-saus: Smelt smøret og rør inn melet. La det koke 30 sekunder før den varme hønsebuljongen helles i under omrøring. Kok dette godt sammen til den tykner og tilsett fløten.
  • Kok opp, trekk kjelen til side. Smak til med en skje eddik, muskat, salt og pepper. Vend inn eggeplommer, hønsekjøttet og grønnsakene. Varm opp til kokepunktet og servere med et dryss dill og svart pepper på toppen.

Mandelpoteter

  • Skrell mandelpotetene og kok dem i en panne med lokk i syv minutter. Hell av vannet og tilsette smøret og saltet.
  • Stek potetene videre under lokk slik at de blir godt brunet og møre. Mot slutten fjernes lokket og tilsett en skje sirup. Denne karamelliseres og legger seg som en syltynn søt hinne på de salte potetene.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk