Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Pommes rustiques

Ny serie: Slik koker du den beste kraften

Slik lager du pommes rustiques

-
+

Pommes rustiques

  • 8 poteter
  • 2 små løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 50 g smør
  • 6 kvister timian
  • 3 dl oksekraft
  • 0.5 dl hvitvin

Slik gjør du

  • Skrell potetene og gi dem en «kækk» med bunnen av stekepannen. De skal bare sprekke opp litt, ikke knuses helt. Sprekken hjelper poteten å trekke til seg kraften under bakingen.
  • Stek potet, hvitløk og løk i smøret på lav varme i to minutter i en stekepanne som tåler en tur i ovnen. Hell på hvitvinen og kok opp. Trekk til side, hell på kraften og dryss over timiankvister. Sett hele stekepannen i ovnen på 180 grader i 20 minutter, ta ut og rull potetene rundt. Sett inn igjen og la den stå i 20 minutter til.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk