Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Ramen med egg og hønsekjøtt

Slik lager du hønsebuljong
Oppskrift på ramen med egg og hønsekjøtt

Oppskrift på ramen med egg og hønsekjøtt

-
+

Ramen med egg og hønsekjøtt

  • 1 l hønsebuljong
  • 400 g plukket hønsekjøtt
  • 400 g kokte tykke nudler
  • 4 ss egg
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 12 stk shitakesopp
  • 1 stk gulrot
  • 50 g bønnespirer
  • 2 stk vårløk
  • 0.25 stk sitrongress
  • 25 g ingefærrot
  • 0.5 stk chili
  • 2 ss fishsauce
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 8 stilker koriander
  • limejuice

Slik gjør du

  • Kok opp hønsebuljongen med shitakesopp uten stilk, finsnittet chili, hvitløk, sitrongress og ingefær i små terninger. Smak til kraften med litt limejuice, soyasaus og fishsauce.
  • Kok eggene fire minutter, skyll i iskaldt vann og kok de én gang til i seks minutter. Skyll i iskaldt vann og skrell dem – ved servering lunes det litt i buljongen.
  • Hell kokende varm buljong over kokte nudler, renset hønsekjøtt og gulrotstrimler.
  • Eggene deles og legges på toppen. Dryss på sesamfrø, finsnittet vårløk og koriander.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner