Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Ramen med egg og hønsekjøtt

Slik lager du hønsebuljong

Oppskrift på ramen med egg og hønsekjøtt

-
+

Ramen med egg og hønsekjøtt

  • 1 l hønsebuljong
  • 400 g plukket hønsekjøtt
  • 400 g kokte tykke nudler
  • 4 ss egg
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 12 stk shitakesopp
  • 1 stk gulrot
  • 50 g bønnespirer
  • 2 stk vårløk
  • 0.25 stk sitrongress
  • 25 g ingefærrot
  • 0.5 stk chili
  • 2 ss fishsauce
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 8 stilker koriander
  • limejuice

Slik gjør du

  • Kok opp hønsebuljongen med shitakesopp uten stilk, finsnittet chili, hvitløk, sitrongress og ingefær i små terninger. Smak til kraften med litt limejuice, soyasaus og fishsauce.
  • Kok eggene fire minutter, skyll i iskaldt vann og kok de én gang til i seks minutter. Skyll i iskaldt vann og skrell dem – ved servering lunes det litt i buljongen.
  • Hell kokende varm buljong over kokte nudler, renset hønsekjøtt og gulrotstrimler.
  • Eggene deles og legges på toppen. Dryss på sesamfrø, finsnittet vårløk og koriander.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk