Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Reinsdyrfilet med portvinssaus

Slik lager du viltkraft
Oppskrift på reinsdyrfilet med portvinssaus

Oppskrift på reinsdyrfilet med portvinssaus

-
+

Reinsdyrfilet med portvinssaus

  • 4 stk indrefilet av reinsdyr
  • 50 g smør
  • 5 stk knuste enebær
  • 2 stk kvister rosmarin
  • 1 panne med reinsdyrsjy (fra stekingen)
  • 2 dl portvin
  • 4 dl viltkraft
  • 25 g smør
  • salt og pepper
  • sherryeddik/tyttebær (valgfritt)
  • reinlav (valgfritt)

Slik gjør du:

  • Pannestek filetene i smøret med enebær, rosmarin og flaksalt til de har en fin stekeskorpe rundt hele. Trekk av varmen – en indrefilet trenger sjelden mer enn seks til åtte minutters steking og skal helst ha en kjernetemperatur på 45–50 grader.
  • La filetene hvile på en tallerken.
  • Bruk samme stekepanne til sausen; det sitter mye god reinsdyrsmak i fettet og sjyen som ligger igjen.
  • Start med å helle portvinen i stekepannen. Kok ned til det halve. Hell i viltkraften og kok ned til det halve igjen. Sil dette over i en liten kjele og rør inn én spiseskje smør.
  • Smak til med salt og eventuelt litt sherryeddik eller syrlige tyttebær.
  • Rens eventuelt reinlav fritt for bøss, dypp det ti sekunder i kokende lettsaltet vann, la tørke på papir i én time og dypp deretter i 150 grader varm olje i tre sekunder. Legg på tørkepapir til oljen har trukket ut. Litt godt og veldig gøy.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner