Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Reinsdyrfilet med portvinssaus

Slik lager du viltkraft
Oppskrift på reinsdyrfilet med portvinssaus

Oppskrift på reinsdyrfilet med portvinssaus

-
+

Reinsdyrfilet med portvinssaus

  • 4 stk indrefilet av reinsdyr
  • 50 g smør
  • 5 stk knuste enebær
  • 2 stk kvister rosmarin
  • 1 panne med reinsdyrsjy (fra stekingen)
  • 2 dl portvin
  • 4 dl viltkraft
  • 25 g smør
  • salt og pepper
  • sherryeddik/tyttebær (valgfritt)
  • reinlav (valgfritt)

Slik gjør du:

  • Pannestek filetene i smøret med enebær, rosmarin og flaksalt til de har en fin stekeskorpe rundt hele. Trekk av varmen – en indrefilet trenger sjelden mer enn seks til åtte minutters steking og skal helst ha en kjernetemperatur på 45–50 grader.
  • La filetene hvile på en tallerken.
  • Bruk samme stekepanne til sausen; det sitter mye god reinsdyrsmak i fettet og sjyen som ligger igjen.
  • Start med å helle portvinen i stekepannen. Kok ned til det halve. Hell i viltkraften og kok ned til det halve igjen. Sil dette over i en liten kjele og rør inn én spiseskje smør.
  • Smak til med salt og eventuelt litt sherryeddik eller syrlige tyttebær.
  • Rens eventuelt reinlav fritt for bøss, dypp det ti sekunder i kokende lettsaltet vann, la tørke på papir i én time og dypp deretter i 150 grader varm olje i tre sekunder. Legg på tørkepapir til oljen har trukket ut. Litt godt og veldig gøy.