Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Rødvinssaus

Ny serie: Slik koker du den beste kraften

Oppskrift på rødvinssaus

-
+

Rødvinssaus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 1 ts brunt sukker
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl demi-glace
  • 25 g nøttesmør/ marg
  • salt og svart pepper

Slik gjør du

  • Finsnitt sjalottløken og stek den brun i smøret. Hell på vinen og kok den ned 75 prosent. Hell på demi-glacen og kok inn på lav varme til den blir blank og fyldig.
  • Sil sausen over i en ny kjele. Rør inn nøttesmør eller små biter med marg slik at den blir fyldig og blank. Smak til med salt, pepper, sukker og – hvis du er riktig heldig – skiver med svart vintertrøffel.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk