Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Røkt knokebuljong

Lag tre deilige retter på én billig knokebuljong

Oppskrift på røkt knokebuljong

-
+

Røkt knokebuljong

  • 2 stk store, salte, bøkerøkte svineknoker
  • 5 l vann
  • 2 stk løk
  • 1 stk hvitløk
  • 2 stk gulrøtter
  • 0.5 stk purre (kun det hvite, spar det grønne til brent purre)
  • 0.5 stk sellerirot
  • 4 stk laurbærblad
  • 1 ss hel svart pepper

Slik gjør du

  • Skyll knokene i kaldt vann i 15 minutter. Kok dem på lav varme under lokk i tre timer med laurbærblad og pepper. Ha i nok vann til at det dekker med fem centimeter.
  • Skyll vekk fett, koagulert blod og skum som trekker til overflaten.
  • Skrell grønnsakene og kutt i biter. Ha i kjelen og kok i nok en time, til knokene er møre.
  • Løft knokene ut og la dem dampe fra seg i 30 minutter. Bruk latekshansker og plukk vekk skinn, senefester og ben. Del kjøttet i store biter og slå litt av buljongen over så det holder seg saftig.
  • Buljongen siles og kokes inn til saltnivået er behagelig og smaken rund, cirka 20 prosent. Ikke tilsett salt før du har smakt.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk