Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Skalldyr-cappuccino

Festen er ikke over, det er skall igjen
Oppskrift på skalldyr-cappuccino

Oppskrift på skalldyr-cappuccino

-
+

Skalldyr-cappuccino

  • 5 dl skalldyrkraft
  • 1.5 dl fløte
  • 0.5 dl kald melk
  • 1 ss smør
  • 4 cl lys akevitt, brandy eller konjakk (kan sløyfes)
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Kok inn kraften til halv mengde og ha i fløten. Kok dette ned ytterligere 25 prosent og tilsett smøret. Smak til med salt og noen dråper sitronsaft. Ha i den kalde melken og bruk en stavmikser i «vannskorpen» slik at luften blåses inn i suppen. Den kalde melken gir mer skum. Legg finhakket gressløk i bunnen av en god kopp eller skål og hell cappuccinoen over.
  • Ha i en knert akevitt, brandy eller konjakk om ønskelig.