Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Skalldyr-cappuccino

Festen er ikke over, det er skall igjen
Oppskrift på skalldyr-cappuccino

Oppskrift på skalldyr-cappuccino

-
+

Skalldyr-cappuccino

  • 5 dl skalldyrkraft
  • 1.5 dl fløte
  • 0.5 dl kald melk
  • 1 ss smør
  • 4 cl lys akevitt, brandy eller konjakk (kan sløyfes)
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Kok inn kraften til halv mengde og ha i fløten. Kok dette ned ytterligere 25 prosent og tilsett smøret. Smak til med salt og noen dråper sitronsaft. Ha i den kalde melken og bruk en stavmikser i «vannskorpen» slik at luften blåses inn i suppen. Den kalde melken gir mer skum. Legg finhakket gressløk i bunnen av en god kopp eller skål og hell cappuccinoen over.
  • Ha i en knert akevitt, brandy eller konjakk om ønskelig.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner