Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kraftverket

Viltkraft

Slik lager du viltkraft
Oppskrift på viltkraft

Oppskrift på viltkraft

-
+

Viltkraft

  • 6 kg reinsdyrben
  • 1 stk oksehale
  • 5 stk kråser fra rype
  • 9 l vann
  • 200 g fersk shitake (50 g valgfri tørket skogsopp)
  • 2 stk løk
  • 400 g sellerirot
  • 3 stk gulrøtter
  • 20 stk enebær
  • 5 stk laurbærblader
  • 15 stk allehånde
  • 6 stk nellikspiker
  • 2 ss hel svart pepper
  • 5 stk rosmarinkvister
  • Slik gjør du:

  • Hakk opp ben i fem til ti centimeter store biter. Hugg oksehalen i småbiter med en kjøttøks.
  • Legg ben og hale på to brett og stek i ovn på 200 grader i minst 30 minutter. Bena skal få en fin stekt farge.
  • Ha alt i en stor kjele, trykk litt ned og fyll på kaldt vann til det dekker med tre centimeter. Fjern det hvite fettet som samler seg på toppen.
  • La kjelen koke godt opp, skru ned varmen og la småputre i fire timer.
  • I mellomtiden kutter du grønnsaker og sopp i biter, vender dem i olje og steker dem i ovn i 30 minutter på 180 grader.
  • Tilsett grønnsaker, sopp, krydder og renset krås. La putre i to timer til. La kraften avkjøle seg i 30 minutter før du siler den gjennom en finmasket sil.
  • Kok så inn kraften omtrent 25 prosent for å forsterke smaken. Nå har du en smaksrik, fyldig og allsidig viltkraft som passer til alt av jaktbart vilt som finnes i Norge.