Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kraftverket

Viltkraft

Slik lager du viltkraft

Oppskrift på viltkraft

-
+

Viltkraft

  • 6 kg reinsdyrben
  • 1 stk oksehale
  • 5 stk kråser fra rype
  • 9 l vann
  • 200 g fersk shitake (50 g valgfri tørket skogsopp)
  • 2 stk løk
  • 400 g sellerirot
  • 3 stk gulrøtter
  • 20 stk enebær
  • 5 stk laurbærblader
  • 15 stk allehånde
  • 6 stk nellikspiker
  • 2 ss hel svart pepper
  • 5 stk rosmarinkvister
  • Slik gjør du:

  • Hakk opp ben i fem til ti centimeter store biter. Hugg oksehalen i småbiter med en kjøttøks.
  • Legg ben og hale på to brett og stek i ovn på 200 grader i minst 30 minutter. Bena skal få en fin stekt farge.
  • Ha alt i en stor kjele, trykk litt ned og fyll på kaldt vann til det dekker med tre centimeter. Fjern det hvite fettet som samler seg på toppen.
  • La kjelen koke godt opp, skru ned varmen og la småputre i fire timer.
  • I mellomtiden kutter du grønnsaker og sopp i biter, vender dem i olje og steker dem i ovn i 30 minutter på 180 grader.
  • Tilsett grønnsaker, sopp, krydder og renset krås. La putre i to timer til. La kraften avkjøle seg i 30 minutter før du siler den gjennom en finmasket sil.
  • Kok så inn kraften omtrent 25 prosent for å forsterke smaken. Nå har du en smaksrik, fyldig og allsidig viltkraft som passer til alt av jaktbart vilt som finnes i Norge.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk