Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Krumkaker

– Ihjelpisket krem og harde multesteiner – det må jo være mulig å lage noe som er bedre

Sverre Sætres oppskrift på krumkaker til jul

-
+

Krumkaker

  • 3.00 egg
  • 100.00 g smør
  • 125.00 g hvetemel
  • 100.00 g sukker
  • 0.50 ts kardemomme

Slik gjør du

  • Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene. Bland mel og kardemomme, og rør det inn i deigen. Legg en spiseskje røre i varmt krumkakejern. Press jernet godt sammen. Stek kakene lys brune. De må formes straks de er ute av jernet. Hvis du ikke har krumkakepinne, kan kakene rulles rundt et rundt treskaft.
  • En kakeboks er perfekt oppbevaringsplass for kjeksen. Der holder den seg i 2 uker.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk