Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Krumkaker

– Ihjelpisket krem og harde multesteiner – det må jo være mulig å lage noe som er bedre
Sverre Sætres oppskrift på krumkaker til jul

Sverre Sætres oppskrift på krumkaker til jul

-
+

Krumkaker

  • 3.00 egg
  • 100.00 g smør
  • 125.00 g hvetemel
  • 100.00 g sukker
  • 0.50 ts kardemomme

Slik gjør du

  • Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene. Bland mel og kardemomme, og rør det inn i deigen. Legg en spiseskje røre i varmt krumkakejern. Press jernet godt sammen. Stek kakene lys brune. De må formes straks de er ute av jernet. Hvis du ikke har krumkakepinne, kan kakene rulles rundt et rundt treskaft.
  • En kakeboks er perfekt oppbevaringsplass for kjeksen. Der holder den seg i 2 uker.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner