Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Krydderkake med pastinakk

Grønnsaker passer inn overalt – også i dessertene
-
+

Krydderkake

  • 120.00 g rismel
  • 90.00 g havremel
  • 2.00 ss potetmel eller arrowrotpulver
  • 1.00 ts bakepulver
  • 1.00 ts malt kanel
  • 0.50 ts vaniljepulver
  • 0.50 ts malt ingefær
  • 1.00 klype malt nellik
  • 1.00 klype salt
  • 225.00 g (ca 3) pastinakker eller gulrøtter
  • skallet av 1 appelsin
  • 4.00 egg
  • 1.60 dl honning eller lønnesirup
  • 1.60 dl kaldpresset solsikkeolje eller olivenolje

Topping

  • 200.00 g rømme, tyrkisk yoghurt eller kremost
  • 1.00 ss lønnesirup eller honning
  • 1.00 appelsin, saft og skall
  • 125.00 g hasselnøtter, ristede og hakkede

Kaken er glutenfri. Du kan erstatte havremel, rismel og arrowrot med 200 g speltmel eller hvetemel.

Forvarm ovnen til 175°c. Kle en rund form (20–22 cm) med bakepapir. Rør sammen mel, arrowrot­pulver, bakepulver og krydder. Skrell og rasp ­pastinakkene (du trenger ikke å skrelle hvis de er økologiske). Rasp appelsinen. Pisk eggene i en stor bolle, tilsett olje og lønnesirup. Tilsett pastinakkene, appelsinskall og mel og bland alt godt. Hell røren i formen. Stek 45 minutter på midterste rist. Avkjøl før du tar kaken ut av formen.

Rør sammen rømme, yoghurt eller kremost med lønnesirup og appelsinsaft. Spre toppingen utover kaken når den er avkjølt. Dekorer med ristede hassel­nøtter og appelsinskall. Hvis du lager kaken på forhånd kan den opp­bevares i kjøleskapet. Ha på toppingen rett før servering.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen