Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Kylling

Kylling-, sitron-, og løktagine

Oppskrifte på tagine med kylling, sitron og løk

Oppskrifte på tagine med kylling, sitron og løk

-
+

Kylling-, sitron-, og løktagine

  • 6.00 stk kyllinglår delt i to eller en kylling delt i biter
  • 1.00 ss havsalt + mer for å smake til
  • 8.00 stk fedd hvitløk. grovhakket
  • 2.00 ts spisskummen
  • 1.00 ts paprika
  • 2.00 ts gurkemeie
  • 3.00 ss ekstra virgin olivenolje
  • 4.00 stk gule løk, halvert og skåret i skiver
  • 1.00 stk økologisk sitron, skåret i tynne skiver
  • 1.00 dl sultanrosiner
  • 2.00 dl store grønne oliven uten stein, gjerne flere
  • frisk koriander, hakket
  • pepper

Når jeg lager denne retten, pleier min mann å si ”denne minner meg alltid om din mor”. Og det har også rett i. Dette er det nærmeste jeg kommer en tilnærmet autentisk rett fra barndommen. Om du er glad i løk og litt salt, surt og søtt, vil du elske denne retten og lage den om og om igjen.

Serveres med brød, ris eller couscous

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner