Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kylling

Kylling-, sitron-, og løktagine

Oppskrifte på tagine med kylling, sitron og løk

Oppskrifte på tagine med kylling, sitron og løk

-
+

Kylling-, sitron-, og løktagine

  • 6.00 stk kyllinglår delt i to eller en kylling delt i biter
  • 1.00 ss havsalt + mer for å smake til
  • 8.00 stk fedd hvitløk. grovhakket
  • 2.00 ts spisskummen
  • 1.00 ts paprika
  • 2.00 ts gurkemeie
  • 3.00 ss ekstra virgin olivenolje
  • 4.00 stk gule løk, halvert og skåret i skiver
  • 1.00 stk økologisk sitron, skåret i tynne skiver
  • 1.00 dl sultanrosiner
  • 2.00 dl store grønne oliven uten stein, gjerne flere
  • frisk koriander, hakket
  • pepper

Når jeg lager denne retten, pleier min mann å si ”denne minner meg alltid om din mor”. Og det har også rett i. Dette er det nærmeste jeg kommer en tilnærmet autentisk rett fra barndommen. Om du er glad i løk og litt salt, surt og søtt, vil du elske denne retten og lage den om og om igjen.

Serveres med brød, ris eller couscous