Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

kyllingsalat

Kyllingsalat med couscous, tzatziki og mango

To retter i én: kylling ras el hanout og kyllingsalat
Oppskrift på kyllingsalat

Oppskrift på kyllingsalat

-
+

Kyllingsalat

  • kyllingrester i strimler
  • 8.00 ss couscous
  • 2.00 hoder hjertesalat
  • 1.00 stk agurk, i staver
  • 0.50 stk mango, kuttet i strimler
  • 4.00 ss cashewnøtter, knust
  • 1.00 stk rødløk i ringer
  • 4.00 ss tzatziki
  • 4.00 ss sprøstekt løk
  • gressløk
  • olivenolje, salt og sitron
  • sursøt saus

Tzatziki

  • 1.00 stk agurk
  • 1.00 stk hvitløksfedd
  • 3.00 dl gresk yoghurt
  • 0.50 ts salt
  • 0.50 ts pepper

Sursøt saus

  • 100.00 g finhakket ingefær
  • 300.00 g rødvinseddik
  • 200.00 g sukker
  • 100.00 g ketjap manis
  • 30.00 g honning

Kyllingsalat

  • Riv salaten i mindre biter og mariner hjertesalat, agurk, couscous, mango og rødløk med olivenolje, salt og sitron.
  • Dander i en dyp tallerken, topp med kylling, ha på sursøt saus og dryss over nøtter og sprøstekt løk.
  • Avslutt med tzatziki og dryss over gressløk

Tzatziki

  • Ha yoghurten i et kaffefilter og la det slippe væske i et døgn.
  • Del agurken i to, skrap ut kjernen med en skje.
  • Riv agurk grovt på et rivjern og ha den i et klede og press ut så mye vann som mulig.
  • Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk.
  • Smak til med salt og pepper.
  • La tzatzikien stå én time før bruk.

Sursøt saus

  • Ha alt i en kjele og kok opp.
  • La trekke i én time.
  • Sil av og jevn med maisenna.