Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lam

Lammestek

Oppskrift på lammestek

Oppskrift på lammestek

-
+

Lammelår

  • 1.00 stk lammelår - ca 3 kg
  • 1.00 ss salt
  • 1.00 ts grov pepper
  • 5.00 stk stilker fersk rosmarin
  • 4.00 stk ferske laurbærblader
  • 8.00 stk hvitløk
  • 2.00 stk løk
  • 2.00 stk gulrøtter i tykke biter
  • 2.00 stk persillerøtter
  • 1.00 stk sitron
  • 1.00 l vann
  • 2.00 ss olivenolje
  • 1.00 stk god klatt med smør
  • salt og pepper

Tilbehør

  • Rotgrønnsaker i biter, og gjerne gnocchi.

Grovkutt rotgrønnsaker, og legg i bunnen av en langpanne. Krydre med salt, pepper, juicen av 1 sitron. Hell over vann. Plasser steken i en forvarmet ovn på 220 grader, skru straks ned til 120 grader og stek i 2 1/2 time til termometeret viser 58 grader. La hvile i 30 minutter, da vil temperaturen vise cirka 65 grader (rosa). Lag saus som forklart over.