Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Lammegryte med hasselnøtter og nebbiolo

Én grunnoppskrift, en vinverden av muligheter
Oppskrift på lammegryte med hasselnøtter

Oppskrift på lammegryte med hasselnøtter

-
+

  • 1 stk lammegrytebase
  • 1 flaske rødvin nebbiolo - redusert 50 prosent på forhånd
  • 20 g tørket steinsopp, aktivert
  • 50 g smør, til aktivering av steinsopp
  • 400 g gresskar, bottleneck, i biter på tre cm
  • 400 g sjalottløk, delt i to
  • 200 g ristede hasseløtter drysses over til slutt

Begynn med å koke opp lammegrytebasen. Tilsett resten i gryten og la det koke rolig videre uten lokk i minst én time.

Jo mer denne koker inn, altså væske som fordamper, jo kraftigere smak og tykkere konsistens får den. Jeg liker at den fyldig og smaksrik.

Aktivert steinsopp vil si at man koker tørr, hakket steinsopp i en liten kjele med smør til den «nesten» begynner å steke, tar cirka to minutter. Med denne metoden får tørket steinsopp en kraftigere, helt nydelig smak.

Serveres med: fløtekokte gnocchi med fontina og persille, eller fontina-gratinerte fløtepoteter.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen