Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat

Tomatisert lammegryte med paprika og rosmarin

Én grunnoppskrift, en vinverden av muligheter
Oppskrift på tomatisert lammegryte med paprika og rosmarin

Oppskrift på tomatisert lammegryte med paprika og rosmarin

-
+

  • 1 stk lammegrytebase
  • 800 g hermetiske tomater, gjerne San Marzano
  • 2 stk fennikel, i båter
  • 2 stk grønn paprika, i skiver
  • 4 stk peperonchino eller espelette chilipepper
  • 5 stk kvast frisk rosmarin
  • 200 g sorte oliven
  • 1/2 dl toskansk Virgin olivenolje til topping

Begynn med å koke opp lammegrytebasen. Tilsett resten i gryten og la det koke rolig videre uten lokk i minst én time.

Jo mer denne koker inn, altså væske som fordamper, jo kraftigere smak og tykkere konsistens får den. Jeg liker den fyldig og smaksrik.

Serveres med en bløt polenta med revet eller knust pecorino, eller en myk mandelpotetmos.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner