Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Tomatisert lammegryte med paprika og rosmarin

Én grunnoppskrift, en vinverden av muligheter
Oppskrift på tomatisert lammegryte med paprika og rosmarin

Oppskrift på tomatisert lammegryte med paprika og rosmarin

-
+

  • 1 stk lammegrytebase
  • 800 g hermetiske tomater, gjerne San Marzano
  • 2 stk fennikel, i båter
  • 2 stk grønn paprika, i skiver
  • 4 stk peperonchino eller espelette chilipepper
  • 5 stk kvast frisk rosmarin
  • 200 g sorte oliven
  • 1/2 dl toskansk Virgin olivenolje til topping

Begynn med å koke opp lammegrytebasen. Tilsett resten i gryten og la det koke rolig videre uten lokk i minst én time.

Jo mer denne koker inn, altså væske som fordamper, jo kraftigere smak og tykkere konsistens får den. Jeg liker den fyldig og smaksrik.

Serveres med en bløt polenta med revet eller knust pecorino, eller en myk mandelpotetmos.

Se viner som passer til:

Lam i Vindatabasen