Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Langpannemat

Svinecarré med rødkål, plommer og blåmuggost

Oppskrift på svinecarré med rødkål, plommer og blåmuggost i langpanne

-
+

Svinecarré med rødkål, plommer og blåmuggost

  • 500.00 g Rødkål i tynne strimler
  • 8.00 ss Olivenolje
  • 3.00 ss Balsamicoeddik
  • 4.00 stk Svinecarré eller koteletter på bein, ca 3.3,5 tykke
  • 4.00 stk Plommer
  • 120.00 g Gorgonzola eller annen blåmuggost

Bruk vanlige svinekoteletter dersom du ikke får tak i carré

Varm ovnen til 200 grader.

Bland 6 ss olje med 3 ss balsamicoeddik.

Skjær rødkålen i tynne strimler.

Legg kålen i en smurt langpanne, hell over olje- og eddikblandingen og bland den godt inn i kålen med fingrene.

Del plommene i to og fjern steinene. Legg svinekotelettene oppå kålen og dander de halve plommene rundt kjøttet. Pensle kjøttet og plommene med resten av oljen og ha på salt og pepper.

Stek i ovnen i 20-25 minutter til kålen er mør og kjøttet er ferdig. Stikk gjerne et steketermometer inn i en av kotelettene og ta dem ut når kjøttet når 65 grader. Smuldre osten over langpannen og sett inn igjen i 5 minutter eller til osten har smeltet. Bruk gjerne grillen de siste minuttene.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk