Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Leverpostei

Lag julepålegget selv

Tradisjonsrik leverposteioppskrift fra Fannremsgården

-
+

Leverpostei

  • 1.00 kg lever av svin eller kalv
  • 250.00 g kjøtt
  • 400.00 g spekk
  • 80.00 g løk
  • 7.00 ts salt
  • 1.50 ts pepper
  • 0.75 ts allehånde

Hvit saus

  • 120.00 g smør
  • 160.00 g hvetemel
  • 1.00 l melk
  • 4.00 stk egg

Leverpostei

Nok til tre énlitersformer

Slik gjør du

  • Mal lever, kjøtt og spekk to ganger.

  • Lag hvit saus og tilsett piskede egg, avkjøl litt.

  • Tilsett salt og krydder til kjøttblandingen og rør sausen godt inn.

  • Fyll massen i former og stek i vannbad i ca 1 ½ time på 160 grader.

Lag julepålegget selv

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk