Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Leverpostei

Lag julepålegget selv

Tradisjonsrik leverposteioppskrift fra Fannremsgården

-
+

Leverpostei

  • 1.00 kg lever av svin eller kalv
  • 250.00 g kjøtt
  • 400.00 g spekk
  • 80.00 g løk
  • 7.00 ts salt
  • 1.50 ts pepper
  • 0.75 ts allehånde

Hvit saus

  • 120.00 g smør
  • 160.00 g hvetemel
  • 1.00 l melk
  • 4.00 stk egg

Leverpostei

Nok til tre énlitersformer

Slik gjør du

  • Mal lever, kjøtt og spekk to ganger.

  • Lag hvit saus og tilsett piskede egg, avkjøl litt.

  • Tilsett salt og krydder til kjøttblandingen og rør sausen godt inn.

  • Fyll massen i former og stek i vannbad i ca 1 ½ time på 160 grader.

Lag julepålegget selv

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner