Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Lilla mat

Salat med villris, radicchio, syltet løk og bjørnebær

Oppskrift på lilla salat med villris, radicchio, syltet løk og bjørnebær

Oppskrift på lilla salat med villris, radicchio, syltet løk og bjørnebær

-
+

Salat med villris, radicchio, syltet løk og bjørnebær

  • 250.00 g Villris
  • 1.00 ts Salt
  • 1.00 l Vann

Syltet løk

  • 1.00 stk Middels stor rødløk
  • 1.00 dl Vann
  • 1.00 dl Eplesidereddik
  • 0.50 dl Sukker

Salat

  • 1.00 stk Hode radicchio
  • 1.00 dl Blader av rød amarant (fåes i asiatiske butikker) eller andre salatblader med rød eller lilla farge
  • 100.00 g Bjørnebær
  • 1.00 stk Håndfull pistasjnøtter
  • Balsamicodressing

Slik gjør du

  • Kok opp vann og ha i salt og ris.
  • Kok på middels til lav varme til risen er ferdig og ikke lenger har en hard kjerne, 45-60 minutter. Sil av vannet.
  • Bland halvparten av balsamicodressingen inn i risen mens den ennå er varm.

Syltet løk

  • Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret løser seg i væsken.
  • Del løken i to og skjær i tynne halvmåner.
  • Legg løken i laken og ta av varmen.
  • La den ligge der til væsken har kjølt seg og løken er blitt sjokkrosa.

Salat

  • Del radicchioen i fire og skjær bladene i brede strimler.
  • Plukk amarantbladene fra stilken. Vask og tørk begge deler godt.
  • Sett til side litt syltet løk, nøtter og bjørnebær.
  • Bland alle ingredienser sammen med dressingen rett før servering og topp med løk, nøtter og bær du har satt til side.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner