Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Litt grønnere

Grillet grønnsakssalat med sprø kyllingvinger og pepperrotmajones

Salaten som passer til alt – eller ingenting

Oppskrift på grillet grønnsakssalat med sprø kyllingvinger og pepperrotmajones

-
+

Grillet Italiensk salat

  • 1 stk gul/grønn squash
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk fennikel
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk plommetomater
  • 1 stk sjalottløk
  • 1.4 pt. basilikum
  • 2 never rucola
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1.5 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • norsk flaksalt (Havsnø)
  • 50 g Holtefjell (hard ost i parmensanligaen)
  • 4 skiver baguette/landbrød

Pepperrot og sitronmajones

  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss vann
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1.5 dl solsikkeolje
  • 1 ss søt sennep
  • 1.5 ss sitronsaft (smak til)
  • 1 ts sitronskall
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 cm pepperrot
  • 1 ss rømme
  • salt

Sprø kyllingsnacks

  • 10 stk kyllingvinger
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts røkt paprikapulver

Slik gjør du:

  • Skyll alle grønnsakene i kaldt vann og tørk av. Del auberginen og squashen i cirka én centimeter tykke skiver på langs slik at det blir store skiver. Paprikaen deles i to, mens fennikelen deles i åtte «båter» slik at de fortsatt henger sammen i roten, da blir den enklere å snu på grillen.
  • Salt alle disse grønnsakene, gni dem inn med olivenolje og grill alt sammen til de har fått en god farge, myk kjerne og plenty grillsmak.
  • Ha alt i en form, dra skinnet av paprikaen og del alle grønnsakene i store biter med en skarp kniv.
  • Tomaten snittes i toppen, kokes i 30 sekunder og skylles i kaldt vann i ett minutt, før skinnet dras av. Del den i fire og fjern kjernen. Del tomatkjøttet i store biter med en skarp kniv.
  • Vend så alle ingrediensene forsiktig sammen med olivenolje, finhakket sjalottløk, sitronsaft og salt. Dryss over ristede pinjekjerner, basilikum, rucola og revet Holtefjell-ost.
  • Serveres nygrillet med grillet baguette og pepperrotmajones.

Pepperrot og sitronmajones:

  • Visp eggeplommer, hvitvinseddik, sennep, salt og vann godt sammen. Spe inn oljen litt etter litt mens du visper kraftig. Nå tykner dette til en fyldig majoneskonsistens.
  • Riv opp pepperroten og sitronskallet på et fint rivjern (microplane), finhakk sjalottløken og bland dette sammen inn med rømmen.
  • Smak til med salt og sitronsaft.

Sprø kyllingsnacks:

  • Bruk en stor kniv som har sett sine beste dager, og hakk bestemt gjennom den tynneste «øverste» delen av vingen. Trykk kjøttet litt nedover de to benpipene som stikker ut.
  • Krydre med salt, sitronsaft og røkt paprikapulver, og grill dem sprø i godt og vel i 15 minutter. Under grilling trekker kjøttet seg nedover, og bena blir dekorative og kjekke å holde i når man gnager kyllingvingene i seg.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk