Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Litt grønnere

Varm potetsalat med nøttesmør og ørretrogn

Slik lager du lun potetsalat med nøttesmør og ørretrogn
Oppskrift på: Varm potetsalat med nøttesmør og ørretrogn

Oppskrift på: Varm potetsalat med nøttesmør og ørretrogn

-
+

Kokt potet

  • 500.00 g ferske norske småpoteter med tynt skall (Folva/Cerisa)
  • 1.00 l vann
  • 15.00 g salt

Nøttesmør med løk, kapers og squash

  • 100.00 g smør
  • 2.00 røde vårløk ( 1/2 stk rødløk går også fint
  • 0.50 liten gul squash
  • 2.00 ss kapers

Kefirdressing

  • 6.00 ss kefir
  • 0.50 ts sukker
  • 0.50 ts flaksalt
  • 0.50 ts grovmalt svart pepper

Anretning

  • 100.00 g ørretrogn (sikrogn eller løyrom går også)
  • 2.00 stilker dill

Slik gjør du

  • Vask potetene godt og skrubb vekk eventuelle flekker (ikke skrell med mindre de er stygge i skallet). Skjær potetene i skiver, fem–seks millimeter.
  • Kok opp lettsaltet vann (15 g/liter) og kok potetskivene i seks–syv minutter. Nå skal de være faste uten å være harde, og ikke melne slik at de knekker.
  • Løft skivene ut av vannet, la de dampe fra seg noen sekunder og rull dem i kjelen med nøttesmør, rødløk, kapers og squashskivene.

Nøttesmør med løk, kapers og squash

  • Kok smøret i en kjele med litt bred bunn til smøret «slutter å koke», lukter ristet og endrer farge til lys delikat nøttebrunt. Det er viktig at smøret ikke svir seg og blir mørkebrunt, da må det gjøres på nytt.
  • Ha i kapers, finsnittet vår/rødløk og squash (i skiver, cirka tre millimeter) og varm dette opp i smøret i ett minutt før de kokte potetskivene vendes inn.

Kefirdressing

  • Rør kefir, pepper, sukker og salt sammen.

Anretning

  • Legg varm potet, løk, kapers og squashblandingen i bunnen av bollen slik at man ser alle ingrediensene. Dryss over rogn, kefir og topp hele retten med nykvernet grov svart pepper og frisk dill.
  • Servere retten varm og nylaget, husk å være raus med nøttesmøret.