Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Litt grønnere

Varm potetsalat med nøttesmør og ørretrogn

Slik lager du lun potetsalat med nøttesmør og ørretrogn
Oppskrift på: Varm potetsalat med nøttesmør og ørretrogn

Oppskrift på: Varm potetsalat med nøttesmør og ørretrogn

-
+

Kokt potet

  • 500.00 g ferske norske småpoteter med tynt skall (Folva/Cerisa)
  • 1.00 l vann
  • 15.00 g salt

Nøttesmør med løk, kapers og squash

  • 100.00 g smør
  • 2.00 røde vårløk ( 1/2 stk rødløk går også fint
  • 0.50 liten gul squash
  • 2.00 ss kapers

Kefirdressing

  • 6.00 ss kefir
  • 0.50 ts sukker
  • 0.50 ts flaksalt
  • 0.50 ts grovmalt svart pepper

Anretning

  • 100.00 g ørretrogn (sikrogn eller løyrom går også)
  • 2.00 stilker dill

Slik gjør du

  • Vask potetene godt og skrubb vekk eventuelle flekker (ikke skrell med mindre de er stygge i skallet). Skjær potetene i skiver, fem–seks millimeter.
  • Kok opp lettsaltet vann (15 g/liter) og kok potetskivene i seks–syv minutter. Nå skal de være faste uten å være harde, og ikke melne slik at de knekker.
  • Løft skivene ut av vannet, la de dampe fra seg noen sekunder og rull dem i kjelen med nøttesmør, rødløk, kapers og squashskivene.

Nøttesmør med løk, kapers og squash

  • Kok smøret i en kjele med litt bred bunn til smøret «slutter å koke», lukter ristet og endrer farge til lys delikat nøttebrunt. Det er viktig at smøret ikke svir seg og blir mørkebrunt, da må det gjøres på nytt.
  • Ha i kapers, finsnittet vår/rødløk og squash (i skiver, cirka tre millimeter) og varm dette opp i smøret i ett minutt før de kokte potetskivene vendes inn.

Kefirdressing

  • Rør kefir, pepper, sukker og salt sammen.

Anretning

  • Legg varm potet, løk, kapers og squashblandingen i bunnen av bollen slik at man ser alle ingrediensene. Dryss over rogn, kefir og topp hele retten med nykvernet grov svart pepper og frisk dill.
  • Servere retten varm og nylaget, husk å være raus med nøttesmøret.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner