Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat

Luksustoast med kantarell

Denne toasten kan fort bli en udødelig klassiker
Oppskrift på toast med sopp av Øyvind Hjelle

Oppskrift på toast med sopp av Øyvind Hjelle

-
+

Slik lager du luksustoast med kantarell

  • 4 stk loffskiver
  • 50 g klaret smør
  • 4 stk egg
  • 4 stk eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 75 g smør
  • 2 ss rømme
  • 1 ss sitronsaft
  • litt salt
  • 1 stk peppermakrellfilet/einerrøkt ørret
  • 1 kvast dill/krondill
  • 4 ss gressløk
  • 300 g kantareller
  • 4 ss smør
  • salt

Nok til fire personer.

Slik gjør du:


TOAST

  • Ha 3-4 ss klaret smør i pannen og steke 2 og 2 skiver gylne på begge sider. Toasten skal helst ha en fin sprø skorpe men litt myk kjerne.

LUKSUS EGGERØRE

  • Smelte smøret i en kjele, hell på fløten, eggeplommer og hele egg. Sett kjelen på varmen og røre i dette med en visp til det er kokt opp og koagulert/tykt.
  • Nå ser det helt krise ut med klumper osv. Trekk kjelen til side og ha i rømmen. Kjøre dette godt sammen med en stavmikser. Gjerne 2-3 minutter slik at all eggerøren er helt slett. Om den ser litt tynn ut gjør ikke det noe, den setter seg litt mer etterhvert.
  • Smak til med salt og litt sitronsaft. Dropp pepper.

KANTARELLER

  • Varme en stor panne og ha i solsikkeoljen og soppen. La soppen ligge i panna til den begynner å få en stekeskorpe, cirka 1 minutt. Rist litt på pannen og steke litt til, 1 minutt. Trekk pannen litt til side og dryss på salt og til slutt smøret. Steke kantarellene 1 minutt uten av smøret svir seg. Når du er fornøyd med utseende er kantarellene happy.

MAKRELLEN

  • Skjær vekk de små beina i midten på filetten. Dra av skinnet og knip fisken i midre biter. Legg disse på eggekremen og dryss