Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Magnus Nilsson

Rugknekkebrød

Oppskrift på rugknekkebrød av Magnus Nilsson

Oppskrift på rugknekkebrød av Magnus Nilsson

-
+

Rugknekkebrød

  • 500.00 ml melk
  • 50.00 g gjær
  • 330.00 g sammalt rugmel, pluss ekstra til å strø over
  • 400.00 g sammalt hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 2.00 ts teskjeer anisfrø, knust

Forberedelser og baketid: 3 timer
Etterheving: over natten (valgfritt)
Oppskriften gir ca 20 knekkebrød

Slik gjør du

Bruk en kjøkkenmaskin med deigkrok. Hell i melken og tilsett gjær, rør til den er oppløst. Tilsett resten av ingrediensene og elt på medium hastighet til deigen ikke klistrer seg særlig til kanten av bollen. Det vil ta minst ti minutter, men kan ta lengre tid. La deigen heve i tretti minutter i bollen.

Strø mel på en arbeidsbenk og hell deigen over. Del deigen i 15-30 like store deler, form dem med hånden til runde boller og la dem heve i tyve minutter.

Varm ovnen til 225 grader. Legg bakepapir på et bakebrett og sett i ovnen så det blir varmt.

Strø en god slump rugmel på arbeidsbenken og legg en av deigklumpene på den. Kna den ut til den blir minst 20 cm i diameter og avslutt med å rulle over med en ruglete kjevle. Fortsett med resten av deigemnene.

La hver av de flate deigemnene få en tur i ovnen, rundt fem minutter. De trenger ikke bli sprø i ovnen, de vil tørke opp etter steking. La dem kjøle på bakerist til de er helt kalde og sprø før du spiser dem.

Tips: Jeg liker ristet knekkebrød, som betyr at du legger dem i ovnen for andre gang etter du er ferdig med å steke dem. Da er det lurt å senke temperaturen til 100 grader, legg alle knekkebrødene i en stabel og la dem ligge i ovnen på en rist over natten. De vil bli mørkere og helt sprø.