Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Bakt tomatsalat med hasselnøtter

Tomatenes tid er nå – i ovnen

Oppskrift på bakt tomatsalat med hasselnøtter

-
+

Bakt tomatsalat med hasselnøtter

  • 750 g tomat, skåret i 0,5cm skiver
  • 2 ss olivenolje
  • 2 håndfuller hasselnøtter, uten skall, lett knust i en morter eller med flatsiden av en kniv
  • 1 raus håndfull blader av rød basilikum eller vanlig basilikum, finstrimlet
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 220 grader, over- og undervarme.
  • Kle en bakeplate med bakepapir. Fordel tomatskivene utover. De skal ligge helt inntil hverandre, men ikke overlappe. Ha over olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn til tomatene er møre, 20–25 minutter. Ha så over knuste hasselnøtter. Sett tilbake i ovnen og la stå til hasselnøttene har fått farge og tomatene begynner å bli småbrente i kantene, 5–8 minutter. Avkjøl.
  • Ha over friske urter og extra virgin olivenolje rett før servering.
  • Tips! Har du hasselnøtter med skall, bak dem i ovn i 8–10 minutter. Ha over i et kjøkkenhåndkle og rubb av så mye av skallet du får til. Knus dem så og bruk som over, men vær obs på at de kan trenge kortere tid sammen med tomatene.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk