Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Batata harra

Hissige poteter
Oppskrift på batata harra

Oppskrift på batata harra

-
+

Batata harra

  • 3 ss olivenolje
  • 1 kg poteter
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 5 stk hvitløksfedd i tynne skiver
  • 2 ts tyrkiske chiliflak (pul biber/Aleppo pepper) eller annen type chili etter smak
  • 35 g frisk koriander, grovhakket
  • 4 stk sitronbåter (kan sløyfes)
  • salt

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 250 grader, varmluft.
  • Ha salt på potetterningene og la stå i 15 minutter. Skyll av og tørk godt. Dette ekstra steget gjør potetene sprøere. Har du dårlig tid, holder det å tørke potetene godt.
  • Bland potetene med 3 ss olivenolje. Fordel på et stekebrett. Stek midt i ovnen i 10 minutter. Skru ned temperaturen til 220 grader, fortsatt varmluft. Stek videre til gyllen og gjennomstekt, typisk 15-20 minutter (25-30 minutter totalt). Vend potetene en gang eller to underveis.
  • Varm opp extra virgin olivenolje i en stor, tykkbunnet kasserolle eller stekepanne over medium varme. Fres hvitløken i ett minutt. Ha i chiliflak og koriander og fres videre under stadig omrøring til korianderen har «visnet», 20-30 sekunder. Ha i potetene og bland godt sammen. Trekk av varmen. Smak til med salt.
  • Ha over på serveringsfat. Skvis over frisk sitronsaft, om du ønsker, og dryss resten av korianderen over. Server med en gang.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner