Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Batata harra

Hissige poteter

Oppskrift på batata harra

-
+

Batata harra

  • 3 ss olivenolje
  • 1 kg poteter
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 5 stk hvitløksfedd i tynne skiver
  • 2 ts tyrkiske chiliflak (pul biber/Aleppo pepper) eller annen type chili etter smak
  • 35 g frisk koriander, grovhakket
  • 4 stk sitronbåter (kan sløyfes)
  • salt

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 250 grader, varmluft.
  • Ha salt på potetterningene og la stå i 15 minutter. Skyll av og tørk godt. Dette ekstra steget gjør potetene sprøere. Har du dårlig tid, holder det å tørke potetene godt.
  • Bland potetene med 3 ss olivenolje. Fordel på et stekebrett. Stek midt i ovnen i 10 minutter. Skru ned temperaturen til 220 grader, fortsatt varmluft. Stek videre til gyllen og gjennomstekt, typisk 15-20 minutter (25-30 minutter totalt). Vend potetene en gang eller to underveis.
  • Varm opp extra virgin olivenolje i en stor, tykkbunnet kasserolle eller stekepanne over medium varme. Fres hvitløken i ett minutt. Ha i chiliflak og koriander og fres videre under stadig omrøring til korianderen har «visnet», 20-30 sekunder. Ha i potetene og bland godt sammen. Trekk av varmen. Smak til med salt.
  • Ha over på serveringsfat. Skvis over frisk sitronsaft, om du ønsker, og dryss resten av korianderen over. Server med en gang.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk