Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Fylte paprika med yoghurt og chilismør

Kålrulettens fyrrige fetter

Oppskrift på fylte paprika med yoghurt og chilismør

-
+

Fylte paprika med yoghurt og chilismør

  • 8 stk røde spisspaprika
  • 100 g bulgur
  • 100 g grønne linser (helst puy- eller belugalinser)
  • 1 stk liten løk, finhakket
  • 10 g finhakket frisk bladpersille (uten tykke stilker), pluss ekstra til servering
  • 5 g finhakket frisk dill
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ts tyrkiske chiliflak
  • 0.5 ts malt spisskummin
  • 0.5 ts malt koriander
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 dl yoghurt
  • 3 ss smør

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme

  • Forkok linsene i lettsaltet vann i seks minutter. Renn av.
  • Samtidig, skjær toppen av paprikaene . Ta ut frø og hinner så godt du får til. En teskje er et godt verktøy.
  • Bland sammen bulgur, linser, løk, urter, halvparten av hvitløken (to finhakkede fedd), olivenolje og krydder. Fyll i paprikaene. Bulgur og linser kommer til å ese ut, så ikke fyll paprikaene mer enn 3/4 fulle. Hvor mange paprikaer du trenger, avhenger av hvor store de er. Det kan derfor hende du trenger færre eller flere enn det som står i oppskriften. Legg paprikaene i en ildfast form hvor de kan ligge tett, uten for mye mellomrom.
  • Bland sammen tomatpuré, resten av hvitløken (to finhakkede fedd) og kokende vann. Hell over paprikaene. Dekk formen med folie eller bakepapir.
  • Stek midt i ovnen til paprikaen er myk og ris og linser kokte, rundt én time. Fyll på med ekstra væske om det truer med å koke tørt. Avkjøl noe.
  • Smelt smør sammen med olivenolje i en liten stekepanne. Når det bobler godt, trekk av varmen. Bland inn chiliflak.
  • Server paprikaene varme (men ikke glohete) med yoghurt, chilismør og et lite dryss finhakket bladpersille.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk