Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Halloumi- og ferskensalat

Enkel sommersalat for varme dager

Oppskrift på halloumi- og ferskensalat

-
+

Salat

  • 2.00 stk fersken, kjerne fjernet, skåret i biter
  • 1.00 ss olivenolje
  • 100.00 g halloumiost, skåret i skiver
  • en raus håndfull rucculablader

Dressing

  • 3.00 ss extra virgin olivenolje
  • 2.00 ts sherryeddik
  • 1.00 ts Pedro Ximenez sherryeddik (kan sløyfes)
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær opp fersken. Lag dressingen ved å blande sammen alle ingrediensene og smake til med litt salt og pepper.
  • Stek halloumiost i olivenolje i en non-stick stekepanne på medium varme til gyllen på begge sider, 2-4 minutter totalt. Skjær i passe biter.
  • Så snart halloumien er klar, bland sammen med fersken, ruccula og dressing. Server med en gang.

 

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner