Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Halloumi- og ferskensalat

Enkel sommersalat for varme dager

Oppskrift på halloumi- og ferskensalat

-
+

Salat

  • 2.00 stk fersken, kjerne fjernet, skåret i biter
  • 1.00 ss olivenolje
  • 100.00 g halloumiost, skåret i skiver
  • en raus håndfull rucculablader

Dressing

  • 3.00 ss extra virgin olivenolje
  • 2.00 ts sherryeddik
  • 1.00 ts Pedro Ximenez sherryeddik (kan sløyfes)
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær opp fersken. Lag dressingen ved å blande sammen alle ingrediensene og smake til med litt salt og pepper.
  • Stek halloumiost i olivenolje i en non-stick stekepanne på medium varme til gyllen på begge sider, 2-4 minutter totalt. Skjær i passe biter.
  • Så snart halloumien er klar, bland sammen med fersken, ruccula og dressing. Server med en gang.

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk