Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Kikert- og gulrotpanne med hvitløksyoghurt

Oppskrift: Kikert- og gulrotpanne med hvitløksyoghurt

-
+

Kikert- og gulrotpanne med hvitløksyoghurt

  • 3 ss olivenolje
  • 250 g gulrøtter, skrelt og skåret i 0,5 cm tykke skiver
  • 1 ts karvefrø
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 stk bokser hermetiske kikerter
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili, hinne og frø fjernet, skåret i tynne ringer
  • 1 ts tyrkiske chiliflak
  • 0.5 ts røkte tyrkiske chiliflak (pul biber) eller hot, røkt paprikapulver
  • 5 g mynteblader, grovstrimlet
  • 5 g bladpersilleblader, grovhakket
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Lag hvitløksyoghurt ved å blande alle ingrediensene godt sammen. Sett til side.
  • Fres gulrøtter og karvefrø i olivenolje i en stor tykkbunnet stekepanne på medium varme til gulrøttene begynner å få litt farge, 5-6 minutter. R ør om av og til.
  • Tilsett hvitløk, chili, chiliflak og kikerter. Stek videre til kikertene er gylne, 4-5 minutter. Om nødvendig, tilsett mer olje underveis. Trekk av varmen og bland inn urtene. Smak til med salt og pepper og la stå et par minutter før servering. Server med hvitløksyoghurt ved siden av.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner