Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Kikert- og gulrotpanne med hvitløksyoghurt

Oppskrift: Kikert- og gulrotpanne med hvitløksyoghurt

Oppskrift: Kikert- og gulrotpanne med hvitløksyoghurt

-
+

Kikert- og gulrotpanne med hvitløksyoghurt

  • 3 ss olivenolje
  • 250 g gulrøtter, skrelt og skåret i 0,5 cm tykke skiver
  • 1 ts karvefrø
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 stk bokser hermetiske kikerter
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili, hinne og frø fjernet, skåret i tynne ringer
  • 1 ts tyrkiske chiliflak
  • 0.5 ts røkte tyrkiske chiliflak (pul biber) eller hot, røkt paprikapulver
  • 5 g mynteblader, grovstrimlet
  • 5 g bladpersilleblader, grovhakket
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Lag hvitløksyoghurt ved å blande alle ingrediensene godt sammen. Sett til side.
  • Fres gulrøtter og karvefrø i olivenolje i en stor tykkbunnet stekepanne på medium varme til gulrøttene begynner å få litt farge, 5-6 minutter. R ør om av og til.
  • Tilsett hvitløk, chili, chiliflak og kikerter. Stek videre til kikertene er gylne, 4-5 minutter. Om nødvendig, tilsett mer olje underveis. Trekk av varmen og bland inn urtene. Smak til med salt og pepper og la stå et par minutter før servering. Server med hvitløksyoghurt ved siden av.