Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Granateplekylling med bulgursalat

Nå er granateple aller best i marinaden

Oppskrift på granateplekylling med bulgursalat

-
+

Kylling

  • 3.00 ss granateplesirup
  • 1.00 ss olivenolje, pluss ekstra til steking
  • 1.00 ts tyrkiske chiliflak (pul biber) eller 0,5-1 fersk chili (etter smak), finhakket
  • 0.50 ts tørket mynte
  • 0.25 ts malt kanel
  • en klype malt nellik
  • 800.00 g kyllinglårfilet
  • salt

Bulgursalat med aprikos og pistasjnøtter

  • 200.00 g (2,5 dl) fin bulgur eller couscous
  • 50.00 g usaltede pistasjnøttkjerner
  • 3.00 stk vårløk, finhakket
  • 25.00 g bladpersille (uten tykke stilker), finhakket
  • 10.00 g dill (uten tykke stilker), finhakket
  • 5.00 g mynteblader, finhakket
  • 7.00 stk tørkede aprikos, finhakket
  • 3.00 ss extra virgin olivenolje
  • 1.00 ss granateplesirup
  • 2.00 ts hvitvinseddik
  • 0.50 ts tørket mynte
  • vann
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Bland sammen granateplesirup, olivenolje, chiliflak eller chili, øvrig krydder og litt salt og pepper. Bland godt med kyllinglårfilet. Mariner i en tett pose i kjøleskap i minst 3 timer. Aller best blir det om du begynner dagen før og gir det 24 timer.
  • Forvarm ovnen til 220 grader, over- og undervarme.
  • Rist pistasjnøttkjerner i ovn til de er sprøe, 8-10 minutter. Avkjøl. Ta ut noen få pistasjnøtter til pynt.
  • Bland bulguren med litt salt og hell i 2,5 dl kokende vann. Avkjøl.
  • Stek kyllinglårfiletene i litt olivenolje i en tykkbunnet stekepanne på medium/høy varme til godt brunet på begge sider. Ha over i en ildfast form og stek ferdig i ovn til gjennomstekt, 20-25 minutter.
  • Samtidig, gjør ferdig bulgursalaten ved å blande sammen bulgur, pistasjnøtter, vårløk, urter og aprikos. Alle ingrediensene skal være romtempererte eller kalde. Visp sammen extra virgin olivenolje, granateplesirup, eddik og tørket mynte med litt salt og pepper til en dressing. Hell over bulgursalaten og bland forsiktig sammen. Smak til med mer salt, pepper, granateplesirup og eddik etter smak.
  • Hakk opp pistasjnøttene du satte til side. Ha over den ferdigstekte kyllingen og server med bulgursalaten ved siden av.

 

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk