Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Grillede grønnsaker med labneh og za'atar

Legg grønnsakene på grillen

Oppskrift på grillede grønnsaker med labneh og za'atar

-
+

Grillede grønnsaker med labneh og za'atar

  • 1.00 stk stor aubergine
  • 2.00 stk mellomstore squash
  • olivenolje
  • 200.00 g labneh eller en veldig tykk type yoghurt
  • 2.00 ss extra virgin olivenolje
  • 1.00 ss za'atar
  • frisk mynte (kan sløyfes)
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær grønnsakene i 4-8 biter på langs og 2-3 biter på tvers. Strølitt salt på og la stå i 10 minutter. Tørk godt av både squash og aubergine. Pensle med raust med olivenolje.
  • Grill squash og aubergine på alle sider til gyllen på utsiden og myk inni. Du kan også bruke grillpanne eller en stekepanne. Gjør det i så fall i flere omganger, om nødvendig, og ha litt olje i panna. Avkjøl.
  • Anrett labneh på en tallerken. Topp med grønnsaker, extra virgin olivenolje, za'atar og mynte.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner