Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Grillede grønnsaker med labneh og za'atar

Legg grønnsakene på grillen

Oppskrift på grillede grønnsaker med labneh og za'atar

-
+

Grillede grønnsaker med labneh og za'atar

  • 1.00 stk stor aubergine
  • 2.00 stk mellomstore squash
  • olivenolje
  • 200.00 g labneh eller en veldig tykk type yoghurt
  • 2.00 ss extra virgin olivenolje
  • 1.00 ss za'atar
  • frisk mynte (kan sløyfes)
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Skjær grønnsakene i 4-8 biter på langs og 2-3 biter på tvers. Strølitt salt på og la stå i 10 minutter. Tørk godt av både squash og aubergine. Pensle med raust med olivenolje.
  • Grill squash og aubergine på alle sider til gyllen på utsiden og myk inni. Du kan også bruke grillpanne eller en stekepanne. Gjør det i så fall i flere omganger, om nødvendig, og ha litt olje i panna. Avkjøl.
  • Anrett labneh på en tallerken. Topp med grønnsaker, extra virgin olivenolje, za'atar og mynte.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk