Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Shakshuka med krydret pølse

Denne tunisiske retten slår an verden over

Oppskrift på shakshuka med krydret pølse

-
+

Shakshuka med krydret pølse

  • 0.50 ts karvefrø (hele)
  • 0.50 ts spisskummenfrø (hele)
  • 3.00 ss olivenolje
  • 3.00 stk hvitløksfedd, skrelt og finhakket
  • 1.00 ts paprikapulver
  • evt. tomatpuré og en klype sukker (valgfritt)
  • 800.00 g hakket, flådd tomat av god kvalitet (frisk og solmoden eller hermetisk)
  • 6.00 stk egg
  • 150.00 g krydret pølse (f.eks. sucuk, merguez eller chorizo), i biter
  • en liten neve friske bladpersille- eller korianderblader, grovhakket
  • salt

Slik gjør du

  • Rist karve og spisskummen i en stor tykkbunnet stekepanne med høye kanter som du har lokk til over medium varme til det lukter godt, 30-45 sekunder.
  • Ha i olivenolje og hvitløksfedd. Fres under omrøring til det lukter godt av hvitløk, men den ikke har fått farge, rundt 1 minutt. Om du bruker, ha så i tomatpuré og sukker og fres et minutt eller så, for å steke ut de bitre smakene. Ha i paprikapulver, fres i noen sekunder til og ha i tomater. Bland godt sammen og la putre uten lokk til du har en tykk tomatsaus.
  • Når tomatsausen er tykk, lag små fordypninger og knekk i eggene. Skru ned varmen til lav og la putre til eggene er slik du vil ha dem. Jeg lar dem stå i 3-4 minutter, da er det meste av hviten kokt men plommene fremdeles rennende.
  • Samtidig, stek pølse i en annen stekepanne over medium varme til den er gjennomstekt og har stekeskorpe.
  • Ha de stekte pølsebitene over i shakshukaen og strø over litt bladpersille. Server med en gang.

Tips: Har du bare en stekepanne, stek pølsen aller først og sett til side. Ha så i pølsebitene sammen med eggene, så de varmes opp igjen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner