Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Shakshuka med krydret pølse

Denne tunisiske retten slår an verden over
Oppskrift på shakshuka med krydret pølse

Oppskrift på shakshuka med krydret pølse

-
+

Shakshuka med krydret pølse

  • 0.50 ts karvefrø (hele)
  • 0.50 ts spisskummenfrø (hele)
  • 3.00 ss olivenolje
  • 3.00 stk hvitløksfedd, skrelt og finhakket
  • 1.00 ts paprikapulver
  • evt. tomatpuré og en klype sukker (valgfritt)
  • 800.00 g hakket, flådd tomat av god kvalitet (frisk og solmoden eller hermetisk)
  • 6.00 stk egg
  • 150.00 g krydret pølse (f.eks. sucuk, merguez eller chorizo), i biter
  • en liten neve friske bladpersille- eller korianderblader, grovhakket
  • salt

Slik gjør du

  • Rist karve og spisskummen i en stor tykkbunnet stekepanne med høye kanter som du har lokk til over medium varme til det lukter godt, 30-45 sekunder.
  • Ha i olivenolje og hvitløksfedd. Fres under omrøring til det lukter godt av hvitløk, men den ikke har fått farge, rundt 1 minutt. Om du bruker, ha så i tomatpuré og sukker og fres et minutt eller så, for å steke ut de bitre smakene. Ha i paprikapulver, fres i noen sekunder til og ha i tomater. Bland godt sammen og la putre uten lokk til du har en tykk tomatsaus.
  • Når tomatsausen er tykk, lag små fordypninger og knekk i eggene. Skru ned varmen til lav og la putre til eggene er slik du vil ha dem. Jeg lar dem stå i 3-4 minutter, da er det meste av hviten kokt men plommene fremdeles rennende.
  • Samtidig, stek pølse i en annen stekepanne over medium varme til den er gjennomstekt og har stekeskorpe.
  • Ha de stekte pølsebitene over i shakshukaen og strø over litt bladpersille. Server med en gang.

Tips: Har du bare en stekepanne, stek pølsen aller først og sett til side. Ha så i pølsebitene sammen med eggene, så de varmes opp igjen.