Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Sprø børek med geitost- og spinatfyll

Sprøere børek finner du ikke

Oppskrift på sprø børek med geitost- og spinatfyll

-
+

Fyll

  • 150.00 g hard, modnet geitost
  • 150.00 g salt geitost eller fetaost
  • 150.00 g myk ost uten for mye smak (f.eks vanlig hvitost)
  • 200.00 g spinat
  • 2.00 stk hvitløksfedd, most med litt salt i en morter eller med flatsiden av en kniv
  • 1.00 stk egg
  • et par runder med pepperkverna

Børek

  • 12.00 stk ark med filodeig
  • extra virgin olivenolje

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. Smør en stor eller to mindre ildfaste former med olivenolje, eller kle dem med bakepapir.
  • Bland alle ingrediensene til fyllet godt sammen.
  • Ta ut ett ark filodeig. Dekk resten med et fuktig klede, så de ikke tørker ut. Pensle filoarket med et tynt lag olivenolje. Hele arket skal fuktes av olivenoljen. Bruk fingrene til å trekke midten av langsidene til høyre og venstre for deg mot midten, så du får en sløyfeform på filoarket.
  • Gjenta med langsidene lengst bort fra og nærmest deg. Du skal nå ha fått en X-form på filodeigen hvor hver av de fire kantene har brettet seg i bølger. Brett den ene av disse kantene over midten. Ha på en god spiseskje fyll i midten. Brett over de tre øvrige kantene, en etter en, så fyllet er godt dekt. Snu opp-ned og plasser i ildfast form. Gjenta til du er tom for fyll.
  • Pensle toppen av børekene med mer olivenolje. Stek midt i ovnen til gyllen, ca. 30 minutter. Avkjøl  før du serverer.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk