Fyll
- 150.00 g hard, modnet geitost
- 150.00 g salt geitost eller fetaost
- 150.00 g myk ost uten for mye smak (f.eks vanlig hvitost)
- 200.00 g spinat
- 2.00 stk hvitløksfedd, most med litt salt i en morter eller med flatsiden av en kniv
- 1.00 stk egg
- et par runder med pepperkverna
Børek
- 12.00 stk ark med filodeig
- extra virgin olivenolje
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. Smør en stor eller to mindre ildfaste former med olivenolje, eller kle dem med bakepapir.
- Bland alle ingrediensene til fyllet godt sammen.
- Ta ut ett ark filodeig. Dekk resten med et fuktig klede, så de ikke tørker ut. Pensle filoarket med et tynt lag olivenolje. Hele arket skal fuktes av olivenoljen. Bruk fingrene til å trekke midten av langsidene til høyre og venstre for deg mot midten, så du får en sløyfeform på filoarket.
- Gjenta med langsidene lengst bort fra og nærmest deg. Du skal nå ha fått en X-form på filodeigen hvor hver av de fire kantene har brettet seg i bølger. Brett den ene av disse kantene over midten. Ha på en god spiseskje fyll i midten. Brett over de tre øvrige kantene, en etter en, så fyllet er godt dekt. Snu opp-ned og plasser i ildfast form. Gjenta til du er tom for fyll.
- Pensle toppen av børekene med mer olivenolje. Stek midt i ovnen til gyllen, ca. 30 minutter. Avkjøl før du serverer.