Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Nummen biffsalat med risnudler

En salat som gjør deg nummen
Oppskrift på nummen biffsalat med risnudler

Oppskrift på nummen biffsalat med risnudler

-
+

Nummen biffsalat med risnudler

  • 350 g stykke mørt storfekjøtt (f.eks. entrecôte)
  • 160 g risnudler
  • 175 g snittebønner eller grønne bønner, strimlet
  • 1 stk. rød paprika, kjerne og frø fjernet, finstrimlet
  • 2 stk. vårløk, skåret i skiver på skrå
  • en raus håndfull friske urter (f.eks. koriander eller mynte)
  • olje, til steking

Marinade

  • 2 ss sichuansk pepper, grovknust i morter
  • 2 ts hel svart pepper, grovknust i morter
  • 1 stk. hvitløksfedd, most i morter eller med flatsiden av en kniv
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss nøytral olje, pluss ekstra til steking
  • 0.5 ts salt

Dressing

  • 3 ss soyasaus
  • 1.5 ss svart riseddik (chinkiang)
  • 1.5 ss sukker
  • 1 ss frisk limesaft
  • 2 ts sesamolje

Slik gjør du

  • Bland sammen alle ingrediensene til marinade. Fordel den på kjøttet. Sett til side.
  • Hell kokende vann over nudlene. Ha på lokk og la stå av varmen til de er møre, sjekk pakken hvor lenge nudlene du har tar. Ha over i kaldt vann, renn av og sett til side.
  • Blansjer bønner i kokende vann i 1–2 minutter. Ha over i kaldt vann med en gang. Renn av og sett til side.
  • Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Rør godt så sukkeret blir helt oppløst.
  • Ha litt nøytral olje i en tykkbunnet stekepanne over medium/høy varme. Stek biffen til den er slik du liker den. Sett til side og la hvile i 5 minutter. Skjær den så i tynne skiver.
  • Bland sammen biffkjøtt, bønner, paprika, vårløk, urter og cirka 1/3 av dressingen. Har mye av pepperen falt av biffen under steking, ha også i litt av pepperen som ligger igjen i stekepannen. Server umiddelbart med risnudler og resten av dressingen ved siden av.

*