Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Nummen biffsalat med risnudler

En salat som gjør deg nummen

Oppskrift på nummen biffsalat med risnudler

-
+

Nummen biffsalat med risnudler

  • 350 g stykke mørt storfekjøtt (f.eks. entrecôte)
  • 160 g risnudler
  • 175 g snittebønner eller grønne bønner, strimlet
  • 1 stk. rød paprika, kjerne og frø fjernet, finstrimlet
  • 2 stk. vårløk, skåret i skiver på skrå
  • en raus håndfull friske urter (f.eks. koriander eller mynte)
  • olje, til steking

Marinade

  • 2 ss sichuansk pepper, grovknust i morter
  • 2 ts hel svart pepper, grovknust i morter
  • 1 stk. hvitløksfedd, most i morter eller med flatsiden av en kniv
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss nøytral olje, pluss ekstra til steking
  • 0.5 ts salt

Dressing

  • 3 ss soyasaus
  • 1.5 ss svart riseddik (chinkiang)
  • 1.5 ss sukker
  • 1 ss frisk limesaft
  • 2 ts sesamolje

Slik gjør du

  • Bland sammen alle ingrediensene til marinade. Fordel den på kjøttet. Sett til side.
  • Hell kokende vann over nudlene. Ha på lokk og la stå av varmen til de er møre, sjekk pakken hvor lenge nudlene du har tar. Ha over i kaldt vann, renn av og sett til side.
  • Blansjer bønner i kokende vann i 1–2 minutter. Ha over i kaldt vann med en gang. Renn av og sett til side.
  • Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Rør godt så sukkeret blir helt oppløst.
  • Ha litt nøytral olje i en tykkbunnet stekepanne over medium/høy varme. Stek biffen til den er slik du liker den. Sett til side og la hvile i 5 minutter. Skjær den så i tynne skiver.
  • Bland sammen biffkjøtt, bønner, paprika, vårløk, urter og cirka 1/3 av dressingen. Har mye av pepperen falt av biffen under steking, ha også i litt av pepperen som ligger igjen i stekepannen. Server umiddelbart med risnudler og resten av dressingen ved siden av.

*

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk