Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Potetsalat med erter og mynte

Potetsalaten du kan spise alene
Oppskrift på potetsalat med erter og mynte

Oppskrift på potetsalat med erter og mynte

-
+

Potetsalat med erter og mynte

  • 1 kg kokefaste poteter, skåret i 2–3 cm biter
  • 2 stk hvitløksfedd, most med litt salt i en morter eller med flatsiden av en kniv
  • 1 stk sitron, skallet, revet
  • 4 ss sitronsaft
  • 0.75 ts malt koriander
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 350 g erter
  • 6 stk vårløk
  • 20 g bladpersille
  • 20 g mynte
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Kok potetene møre i lettsaltet vann. Pass på så du ikke overkoker dem. Renn av og la dampe av et par minutter.
  • Bland sammen hvitløk, revet sitronskall, sitronsaft, koriander og extra virgin olivenolje, samt salt og pepper etter smak. Bland halvparten av denne dressingen inn i de varme potetene. Avkjøl.
  • Kok erter i lettsaltet vann i 1 minutt. Ha over i en bolle med isvann, eller renn av under kaldt vann til ertene her helt avkjølte.
  • Når potetene er avkjølte, bland sammen med erter, vårløk, urter og resten av dressingen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitron eller olivenolje, om nødvendig.