Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Potetsalat med erter og mynte

Potetsalaten du kan spise alene

Oppskrift på potetsalat med erter og mynte

-
+

Potetsalat med erter og mynte

  • 1 kg kokefaste poteter, skåret i 2–3 cm biter
  • 2 stk hvitløksfedd, most med litt salt i en morter eller med flatsiden av en kniv
  • 1 stk sitron, skallet, revet
  • 4 ss sitronsaft
  • 0.75 ts malt koriander
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 350 g erter
  • 6 stk vårløk
  • 20 g bladpersille
  • 20 g mynte
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Kok potetene møre i lettsaltet vann. Pass på så du ikke overkoker dem. Renn av og la dampe av et par minutter.
  • Bland sammen hvitløk, revet sitronskall, sitronsaft, koriander og extra virgin olivenolje, samt salt og pepper etter smak. Bland halvparten av denne dressingen inn i de varme potetene. Avkjøl.
  • Kok erter i lettsaltet vann i 1 minutt. Ha over i en bolle med isvann, eller renn av under kaldt vann til ertene her helt avkjølte.
  • Når potetene er avkjølte, bland sammen med erter, vårløk, urter og resten av dressingen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitron eller olivenolje, om nødvendig.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk