Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Mat fra Midtøsten

Vintertabbouleh

Den beste vintersalaten jeg vet om

Oppskrift på vintertabbouleh fra Midtøsten av Vidar Bergum

-
+

Vintertabbouleh

  • 50 g frikeh eller bulgur
  • 1 stk sitron, saft
  • 3 stk vårløk, finhakket
  • 1 ss grønt eple, skrellet og skåret i bitte små terninger
  • 60 g granateplekjerner
  • 80 g finhakket bladpersille (uten tykke stilker)
  • 25 g finhakkede mynteblader
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss granateplesirup
  • 1 ts sumak
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Kok frikeh eller bulgur i lettsaltet vann til den er mør, men med tyggemotstand. Frikeh er litt vanskeligere å få tak i, men gir en mild røyksmak som passer salaten godt. For frikeh tar det 15–20 minutter, bulgur 8–10 minutter. Skyll i godt med kaldt vann og renn av. Bruker du fin bulgur, holder det å helle over to-tre spiseskjeer kokende vann og sitronsaften fra dressingen.
  • Ha eple, granateplekjerner, vårløk, kokt frikeh eller bulgur, bladpersille og mynte i en bolle. Dette kan du gjøre inntil en time før servering. Legg de i så fall i den rekkefølgen, så urtene ikke kommer i kontakt med eplebitene. Eplet er syrlig og vil misfarge myntebladene.
  • Rett før servering, hell over olivenolje, sitronsaft, granateplesirup og sumak. Bland godt sammen og smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft eller sumak om du ønsker mer syre. Server med en gang.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk