Slik gjør du
Makronbunner
Kjør mandler og melis i en kjøkkenmaskin til mandlene er helt finmalt.
Pisk 80 g sukker og resten av eggehviten til marengs. Spe med sukkeret litt etter litt mens du pisker marengsen. Vend marengsen inn i mandelmassen med en slikkepott. Farg marengsen med litt konditorfarge.
Jobb med massen slik at den blir litt løsere og flyter lett ut (men ikke for mye). Bruk en sprøytepose med en rund tyll med åpning på cirka åtte millimeter, og sprøyt sirkler med en diameter på cirka syv centimeter på en bakepapirkledd stekeplate.
Sett stekeovnen på 170 ºC. La makronrundingene stå på kjøkkenbenken og tørke i cirka 20 minutter før du setter dem i ovnen. Stek dem så i ovnen i cirka åtte til ti minutter.
Følg med underveis, alle ovner er forskjellige. De ferdige makronene skal være myke inni og sprø utenpå. La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret.
Kirsebærsorbet uten ismaskin
Kirsebær har høyt sukkerinnhold og mye tørrstoff. Den kombinasjonen gjør at du kan faktisk lage en lekker sorbet ved bare å kjøre frosne bær med litt melis og sitron i kjøkkenmaskinen. Den ferdige sorbeten smelter litt fortere enn en vanlig sorbet, men den blir helt spesielt frisk og god i smaken.
- Ha de fryste bærene med melisen i en foodprocessor, og kjør til en glatt masse. Sett sorbeten tilbake i fryseren til sorbeten blir fast.
- Legg sammen to og to makroner med sorbet i mellom. Oppbevar på frys til servering.